TÖRTÉNELEM / Ötvenhat kategória termékei
Ezredes voltam 1956-ban a vezérkarnál

: Ezredes voltam 1956-ban a vezérkarnál

Kiadás:

Budapest, 1989

Kiadó:

Szabad Tér Kiadó

Kategóriák:

Ötvenhat

Nyelv:

Magyar

Terjedelem:

169 p.

Kötésmód:

papír

tartalom:

˝Belöktek egy zárkába, ahova rövidesen Erdei Ferencet is beterelték. Malétert Kováccsal kukták közös zárkába. Ma sem tudom elmondani és leírni, hogy mi játszódott le bennem . Ismertem azt a szovjet kormánynyilatkozatok, amely arról szólt, hogy a szovjet csapatokat kivonják Magyarországról. Tudtam, hogy a csapatok kivonásának megtárgyalására a budapesti szovjet nagykövet kérte a magyar kormánytól a delegáció kijelölését. Két, elvileg független, baráti ország delegációja ült le egymással tárgyalni. Igaz, közben a magyar kormány felmondta a Varsói Szerződést és semlegességi nyilatkozatot tett, de ez nem változtatott hazánk elvi ˝szuverenitásán˝, és nem hatalmazta fel a szovjet tárgyaló felet arra, hogy letartóztassa tárgyalópartnereit. Főleg azután nem, hogy a szovjet kormány 1956. október 30-i nyilatkozatában hangsúlyozta, hogy a szocialista országok kölcsönös kapcsolataikat csakis a teljes egyenjogúság, a területi integritás, az állami függetlenség és szuverenitás tiszteletben tartása, az egymás belügyeibe való be nem avatkozás elveire építhetik.˝

Ár:

nincs raktáron, előjegyezhető
 

Hogyan böngészhetek?

Ahogyan a leginkább kényelmes Önnek! Tekintse át kínálatunkat témakör, szerző, sorozat vagy cím szerint, vagy használja a részletes keresőt!

 

Hogyan értesülhetek az új ajánlatokról?

Rendeljen hírlevelet, így mindig naprakész lesz, és csak a kiválasztott témákat küldjük el!

 

Hogyan rendelhetek?

A raktáron lévő könyveket a ""-ba helyezve rendelheti meg! Ha a keresett könyv nem található, kérjük, jegyezze elő, s igyekszünk minél hamarabb beszerezni. (További segítség...)

Belépés

Még nem regisztrált? Kattintson a Facebook-belépés gombra vagy, ide kattintva hagyományos regisztrációt kezdeményezhet.

Súgó

Jelszó-emlékeztető kérése

A jelszó-emlékeztetőt elküldtük a megadott e-mail címre.
A levél kézbesítése legfeljebb néhány perc. Ha jelszó-emlékeztetője nem érkezik meg egy órán belül, kérje kollégáink segítségét!
A megadott email cím nem található
Ehhez az e-mail címhez nem áll módunkban jelszó-emlékeztetőt küldeni!

Az e-mail címhez, amelyhez az imént jelszó-emlékeztetőt kért, nem visszaigazolt felhasználói fiók tartozik, ezért ezzel az e-mail címmel és a hozzá tartozó jelszóval egyelőre nem lehet belépni. Kérjük, ellenőrizze e-mail postafiókját, és a kiküldött értesítőben található link segítségével erősítse meg regisztrációs szándékát. Ezt követően az eredetileg megadott jelszavával beléphet felhasználói fiókjába.

A megadott e-mail címre nincs lehetőség jelszó-emlékeztetőt kérni.

Jelentkezzen be Facebook vagy LinkedIn segítségével!

Adja meg korábban regisztrált e-mail címét, hogy elküldhessük Önnek a jelszó-emlékeztetőt!