TÁRSADALOMTUDOMÁNY (történelem nélkül) / Pedagógia kategória termékei
A pedagógiai pszichológia alapkérdései

: A pedagógiai pszichológia alapkérdései

Kiadás:

Budapest, 1968

Kiadó:

Tankönyvkiadó

Kategóriák:

Pedagógia Pszichológia

Nyelv:

Magyar

Terjedelem:

391 p.

Kötésmód:

egészvászon

tartalom:

˝Egy tudomány tárgyának, fogalmának szabatos meghatározása minden esetben fontos és elvi jelentőségű. Különösen érvényes ez a határtudományoknál, amelyeknél a kutatási területek és feladatok világos elhatárolása elengedhetetlenül szükséges az átfedések elkerüléséhez, valamint a tudomány sajátos problematikájának kiépítéséhez. E megállapítások fokozott mértékben vonatkoznak a pedagógiai pszichológia tudományára. A pedagógiai pszichológia egy meglehetősen fiatal határtudomány, két, aránylag nem régen fejlődésnek indult tudomány: a neveléstudomány és a pszichológia érintkezési területén. Nem véletlen ezért, hogy a pedagógiai pszichológia fogalmával, tárgyával és rendszerével kapcsolatban mind a hazai, mind a nemzetközi szakirodalomban sok még a probléma és a bizonytalanság. Problematikus hazánkban p1. maga az elnevezés is. Bár a "neveléslélektan" kifejezés eléggé elterjedt, alkalmazása mégis félreértésre adhat alkalmat, mivel a szónak így kettős értelmet kell kölcsönözni. Jelentenie kellene a tudomány egészét és ugyanekkor az oktatáslélektantól való elhatárolás érdekében az ún. szűkebb értelemben vett neveléslélektant is...˝

Állapot:

használt, de jó állapot

Ár:

900 Ftrendelhető
 

Hogyan böngészhetek?

Ahogyan a leginkább kényelmes Önnek! Tekintse át kínálatunkat témakör, szerző, sorozat vagy cím szerint, vagy használja a részletes keresőt!

 

Hogyan értesülhetek az új ajánlatokról?

Rendeljen hírlevelet, így mindig naprakész lesz, és csak a kiválasztott témákat küldjük el!

 

Hogyan rendelhetek?

A raktáron lévő könyveket a ""-ba helyezve rendelheti meg! Ha a keresett könyv nem található, kérjük, jegyezze elő, s igyekszünk minél hamarabb beszerezni. (További segítség...)

Belépés

Még nem regisztrált? Kattintson a Facebook-belépés gombra vagy, ide kattintva hagyományos regisztrációt kezdeményezhet.

Súgó

Jelszó-emlékeztető kérése

A jelszó-emlékeztetőt elküldtük a megadott e-mail címre.
A levél kézbesítése legfeljebb néhány perc. Ha jelszó-emlékeztetője nem érkezik meg egy órán belül, kérje kollégáink segítségét!
A megadott email cím nem található
Ehhez az e-mail címhez nem áll módunkban jelszó-emlékeztetőt küldeni!

Az e-mail címhez, amelyhez az imént jelszó-emlékeztetőt kért, nem visszaigazolt felhasználói fiók tartozik, ezért ezzel az e-mail címmel és a hozzá tartozó jelszóval egyelőre nem lehet belépni. Kérjük, ellenőrizze e-mail postafiókját, és a kiküldött értesítőben található link segítségével erősítse meg regisztrációs szándékát. Ezt követően az eredetileg megadott jelszavával beléphet felhasználói fiókjába.

A megadott e-mail címre nincs lehetőség jelszó-emlékeztetőt kérni.

Jelentkezzen be Facebook vagy LinkedIn segítségével!

Adja meg korábban regisztrált e-mail címét, hogy elküldhessük Önnek a jelszó-emlékeztetőt!