TÁRSADALOMTUDOMÁNY (történelem nélkül) / Pedagógia kategória termékei
A tanári hatékonyság fejlesztése. A T.E.T. módszer

: A tanári hatékonyság fejlesztése. A T.E.T. módszer

Fordító:

Kiadás:

Budapest, 1991

Kiadó:

Gondolat Könyvkiadó

Kategóriák:

Pedagógia Pszichológia

Nyelv:

Magyar

Terjedelem:

343 p.

Kötésmód:

karton

ISBN:

9632821343

tartalom:

Thomas Gordon gyermekek és fiatalok körében kifejtett munkájának tapasztalatai alapján felismerte a kommunikáció és az erőszakmentes konfliktusmegoldás jelentőségét az emberi kapcsolatokban. Tudományos alapokon és Carl Rogers humanisztikus pszichológiájának mentén haladva kidolgozott egy konkrét, a mindennapokban is alkalmazható modellt. Ő is a humanisztikus pszichológia egyik úttörője volt, azzal a meggyőződéssel, hogy a gondoskodó és szabad környezetben felnövő emberek képességeik magas fokára jutnak el, képesek felelősséget vállalni és önálló, teljes életet élni.
Gordon több, kommunikációval, neveléssel és emberi kapcsolatokkal foglalkozó könyv szerzője. Módszerének alapvető célja az emberi kapcsolatok javítása és a konfliktusok erőszakmentes, veszteség nélküli feloldása. Legismertebb könyve, a P.E.T. - A szülői eredményesség tanulása világszerte milliós példányban jelent meg. Módszere alkalmazásának megkönnyítése érdekében speciális tréningeket fejlesztett ki szülők, nevelők, menedzserek és mások számára. A P.E.T. tanfolyam szülők ezreinek nyújtott segítséget. Néhány szülő, akinek - a tanfolyamnak köszönhetően - javult gyermekeivel való kapcsolata, rá akarta venni az iskola vezetőit, hogy a tanfolyam legyen elérhető gyermekeik „második szülei", a tanárok számára is. Így született meg A tanári hatékonyság fejlesztése, a T.E.T. módszer, amely a tanár-diák kapcsolatra összpontosító speciális tanfolyam. A P.E.T. tanfolyamhoz hasonlóan a T.E.T. tanfolyam is rövid időn belül rendkívül sikeresnek bizonyult. A tanári hatékonyság fejlesztése szakembereknek összeállított egységes program, melynek módszerei útmutatást adnak a tanulás eredményesebbé tételéhez és a konfliktusok kezeléséhez.

Ár:

nincs raktáron, előjegyezhető
 

Hogyan böngészhetek?

Ahogyan a leginkább kényelmes Önnek! Tekintse át kínálatunkat témakör, szerző, sorozat vagy cím szerint, vagy használja a részletes keresőt!

 

Hogyan értesülhetek az új ajánlatokról?

Rendeljen hírlevelet, így mindig naprakész lesz, és csak a kiválasztott témákat küldjük el!

 

Hogyan rendelhetek?

A raktáron lévő könyveket a ""-ba helyezve rendelheti meg! Ha a keresett könyv nem található, kérjük, jegyezze elő, s igyekszünk minél hamarabb beszerezni. (További segítség...)

Belépés

Még nem regisztrált? Kattintson a Facebook-belépés gombra vagy, ide kattintva hagyományos regisztrációt kezdeményezhet.

Súgó

Jelszó-emlékeztető kérése

A jelszó-emlékeztetőt elküldtük a megadott e-mail címre.
A levél kézbesítése legfeljebb néhány perc. Ha jelszó-emlékeztetője nem érkezik meg egy órán belül, kérje kollégáink segítségét!
A megadott email cím nem található
Ehhez az e-mail címhez nem áll módunkban jelszó-emlékeztetőt küldeni!

Az e-mail címhez, amelyhez az imént jelszó-emlékeztetőt kért, nem visszaigazolt felhasználói fiók tartozik, ezért ezzel az e-mail címmel és a hozzá tartozó jelszóval egyelőre nem lehet belépni. Kérjük, ellenőrizze e-mail postafiókját, és a kiküldött értesítőben található link segítségével erősítse meg regisztrációs szándékát. Ezt követően az eredetileg megadott jelszavával beléphet felhasználói fiókjába.

A megadott e-mail címre nincs lehetőség jelszó-emlékeztetőt kérni.

Jelentkezzen be Facebook vagy LinkedIn segítségével!

Adja meg korábban regisztrált e-mail címét, hogy elküldhessük Önnek a jelszó-emlékeztetőt!