TÁRSADALOMTUDOMÁNY (történelem nélkül) / Pedagógia kategória termékei
Andragógiai értelmező szótár

, : Andragógiai értelmező szótár

Kiadás:

Budapest, 1982

Kiadó:

Tudományos Ismeretterjesztő Társulat

Kategóriák:

Pedagógia Szótár

Nyelv:

Magyar

Terjedelem:

192 p.

Kötésmód:

papír

ISBN:

963411802x

tartalom:

"A kötetben az idegen eredetű andragógiai fogalmak ismertetésének háromféle módjával találkozik az olvasó. Az egyik az, amikor a külföldön elterjedt gyakorlatnak és ennek megfelelő kifejezésnek nincs magyar megfelelője. Ilyen esetben a címszó csak idegen nyelven szerepel, majd a következő sorok kifejtik a fogalom tartalmát. (PL: Adult degree, speciális diploma felnőtteknek az USA-ban.) A másik eset az, amikor a fogalom idegen eredetű, de magyar nyelvi változatával, illetve kisebb-nagyobb mértékben magyarországi alkalmazásával is találkozhatunk. (Pl.: Buzz method (ang.) - Méhkas-módszer.) Ebben a változatban a megfelelő magyar szónál kell keresni a választ. A harmadik eset az idegen szónak a magyar nyelvben teljes mértékben elfogadott használata. E fogalmak után - tájékoztatásként - megadjuk a szó eredeti jelentését. (Pl.: Andragógia gör. férfi vezetés szóból.) Az egymással összefüggő fogalmakat jelezzük. A szótár befejező részében irodalomjegyzék található. A bibliográfia közreadásával hozzá szeretnénk járulni ahhoz, hogy akik a fogalmi értelmezésen túlmenően érdeklődnek az andragógia kérdései iránt, útmutatást kapjanak a témával foglalkozó irodalomról."

Ár:

nincs raktáron, előjegyezhető
 

Hogyan böngészhetek?

Ahogyan a leginkább kényelmes Önnek! Tekintse át kínálatunkat témakör, szerző, sorozat vagy cím szerint, vagy használja a részletes keresőt!

 

Hogyan értesülhetek az új ajánlatokról?

Rendeljen hírlevelet, így mindig naprakész lesz, és csak a kiválasztott témákat küldjük el!

 

Hogyan rendelhetek?

A raktáron lévő könyveket a ""-ba helyezve rendelheti meg! Ha a keresett könyv nem található, kérjük, jegyezze elő, s igyekszünk minél hamarabb beszerezni. (További segítség...)

Belépés

Még nem regisztrált? Kattintson a Facebook-belépés gombra vagy, ide kattintva hagyományos regisztrációt kezdeményezhet.

Súgó

Jelszó-emlékeztető kérése

A jelszó-emlékeztetőt elküldtük a megadott e-mail címre.
A levél kézbesítése legfeljebb néhány perc. Ha jelszó-emlékeztetője nem érkezik meg egy órán belül, kérje kollégáink segítségét!
A megadott email cím nem található
Ehhez az e-mail címhez nem áll módunkban jelszó-emlékeztetőt küldeni!

Az e-mail címhez, amelyhez az imént jelszó-emlékeztetőt kért, nem visszaigazolt felhasználói fiók tartozik, ezért ezzel az e-mail címmel és a hozzá tartozó jelszóval egyelőre nem lehet belépni. Kérjük, ellenőrizze e-mail postafiókját, és a kiküldött értesítőben található link segítségével erősítse meg regisztrációs szándékát. Ezt követően az eredetileg megadott jelszavával beléphet felhasználói fiókjába.

A megadott e-mail címre nincs lehetőség jelszó-emlékeztetőt kérni.

Jelentkezzen be Facebook vagy LinkedIn segítségével!

Adja meg korábban regisztrált e-mail címét, hogy elküldhessük Önnek a jelszó-emlékeztetőt!