TÁRSADALOMTUDOMÁNY (történelem nélkül) / Pedagógia kategória termékei
Az énkép kialakulása és fejlődése

: Az énkép kialakulása és fejlődése

Kiadás:

Budapest, 1978

Kiadó:

Tankönyvkiadó

Kategóriák:

Pedagógia Pszichológia Tankönyv

Nyelv:

Magyar

Sorozat:

Pszichológia - Nevelőknek

Terjedelem:

143 p.

Kötésmód:

papír

ISBN:

9631730468

tartalom:

"Mi, felnőttek természetesnek vesszük, hogy nemcsak a világról vagyunk viszonylag jól tájékozottak, hanem magunkról is. Nemcsak azt tudjuk, hogy mit látunk vagy mit csinálunk, hanem - minden önmegfigyelés nélkül - közvetlenül tudjuk, hogy amit látunk, azt mi látjuk, amit cselekszünk, azt mi csináljuk. Benne élünk, a világban, sőt részei vagyunk a világnak, mégis szembesítjük azt magunkkal, elkülönítjük magunktól a világot és a másik embert, éntudatunk van. Ugyanakkor egy-egy közösség - család, egyesület, munkacsoport, nemzet - tagjának tudjuk magunkat, és az én elkülönültsége ellenére szolidárisak vagyunk egy-egy közösség tagjaival, bizonyos vonatkozásban azonosítjuk magunkat velük, és ezt mint "mi" -élményt éljük át. Személyiség tulajdonságaink alapján értékeljük magunkat, és összehasonlítással értékelünk vagy elítélünk másokat. Vannak ismereteink testünk, erőnk, magatartásunk, értelmi képességeink vagy egyéb személyiség tulajdonságaink jellegéről, és ezt mások rólunk alkotott véleményével, értékelésével egybeveteve, kialakul az énképünk, mint ahogyan mások személyiségéről is képet alkotunk."

Ár:

nincs raktáron, előjegyezhető
 

Hogyan böngészhetek?

Ahogyan a leginkább kényelmes Önnek! Tekintse át kínálatunkat témakör, szerző, sorozat vagy cím szerint, vagy használja a részletes keresőt!

 

Hogyan értesülhetek az új ajánlatokról?

Rendeljen hírlevelet, így mindig naprakész lesz, és csak a kiválasztott témákat küldjük el!

 

Hogyan rendelhetek?

A raktáron lévő könyveket a ""-ba helyezve rendelheti meg! Ha a keresett könyv nem található, kérjük, jegyezze elő, s igyekszünk minél hamarabb beszerezni. (További segítség...)

Belépés

Még nem regisztrált? Kattintson a Facebook-belépés gombra vagy, ide kattintva hagyományos regisztrációt kezdeményezhet.

Súgó

Jelszó-emlékeztető kérése

A jelszó-emlékeztetőt elküldtük a megadott e-mail címre.
A levél kézbesítése legfeljebb néhány perc. Ha jelszó-emlékeztetője nem érkezik meg egy órán belül, kérje kollégáink segítségét!
A megadott email cím nem található
Ehhez az e-mail címhez nem áll módunkban jelszó-emlékeztetőt küldeni!

Az e-mail címhez, amelyhez az imént jelszó-emlékeztetőt kért, nem visszaigazolt felhasználói fiók tartozik, ezért ezzel az e-mail címmel és a hozzá tartozó jelszóval egyelőre nem lehet belépni. Kérjük, ellenőrizze e-mail postafiókját, és a kiküldött értesítőben található link segítségével erősítse meg regisztrációs szándékát. Ezt követően az eredetileg megadott jelszavával beléphet felhasználói fiókjába.

A megadott e-mail címre nincs lehetőség jelszó-emlékeztetőt kérni.

Jelentkezzen be Facebook vagy LinkedIn segítségével!

Adja meg korábban regisztrált e-mail címét, hogy elküldhessük Önnek a jelszó-emlékeztetőt!