TÁRSADALOMTUDOMÁNY (történelem nélkül) / Pedagógia kategória termékei
Az óvónő és az óvodai játék

: Az óvónő és az óvodai játék

Kiadás:

Budapest, 1993

Kiadó:

Calibra Kiadó

Kategóriák:

Pedagógia Játék

Nyelv:

Magyar

Terjedelem:

131 p.

Kötésmód:

papír

ISBN:

963774061

tartalom:

Az óvónő és az óvodai játék című könyv éppen tíz éve jelent meg először. A szerző már a könyv címével is sejteti, hogy szerinte az óvónő feladata nem egyszerűen a játék irányítása, hanem összetettebb, bonyolultabb pedagógiai feladat, amit az óvónőnek meg kell oldani, ha azt akarja, hogy fokozza a játék örömét és egyben hozzájáruljon minden egyes gyerek harmonikus fejlődéséhez. A könyv első megjelenése után széles szakmai vitát váltott ki. Az évek során azonban nélkülözhetetlen segédkönyvévé vált az óvóképzésnek és az óvodai gyakorlati munkának. A szerző álláspontja a lényeges kérdésekben nem változott, a könyv átdolgozását mégis szükségessé tette az új továbbfejlesztett óvodai program megjelenése, a megváltozott társadalmi viszonyok, az újabb tapasztalatok. A szerző úgy találja, hogy javultak a játék személyi és tárgyi feltételei az óvodában. Legfontosabbnak a differenciált foglalkoztatásra való törekvést tartja. Úgy véli azonban, hogy ezen a területen még sok a tennivaló. Szorgalmazza a vegyes korcsoportok kialakítását. "Nem kiscsoportosról, középső csoportosról, nagycsoportosokról kell beszélnünk" - írja - hanem három- négy-, öt-, hatéves gyerekről. "Nem valamilyen csoportba tartozás határozza meg a gyereket, hanem a csoportba tartozó gyerekek alakítják a csoportot, és majd később, de csak később a közösséget." - A szerző az átdolgozásnál figyelembe vette az új óvodai program iránymutatását, a könyv megvitatása során elhangzott szakmai véleményeket, hazai és külföldi óvodák látogatásának tapasztalatait, az e tárgyban az utolsó években általa megismert irodalmat, végül, de nem utolsó sorban az óvónők beszámolóit a gyerekek óvodai játékának újabb érdekes sajátosságairól.

Ár:

nincs raktáron, előjegyezhető
 

Hogyan böngészhetek?

Ahogyan a leginkább kényelmes Önnek! Tekintse át kínálatunkat témakör, szerző, sorozat vagy cím szerint, vagy használja a részletes keresőt!

 

Hogyan értesülhetek az új ajánlatokról?

Rendeljen hírlevelet, így mindig naprakész lesz, és csak a kiválasztott témákat küldjük el!

 

Hogyan rendelhetek?

A raktáron lévő könyveket a ""-ba helyezve rendelheti meg! Ha a keresett könyv nem található, kérjük, jegyezze elő, s igyekszünk minél hamarabb beszerezni. (További segítség...)

Belépés

Még nem regisztrált? Kattintson a Facebook-belépés gombra vagy, ide kattintva hagyományos regisztrációt kezdeményezhet.

Súgó

Jelszó-emlékeztető kérése

A jelszó-emlékeztetőt elküldtük a megadott e-mail címre.
A levél kézbesítése legfeljebb néhány perc. Ha jelszó-emlékeztetője nem érkezik meg egy órán belül, kérje kollégáink segítségét!
A megadott email cím nem található
Ehhez az e-mail címhez nem áll módunkban jelszó-emlékeztetőt küldeni!

Az e-mail címhez, amelyhez az imént jelszó-emlékeztetőt kért, nem visszaigazolt felhasználói fiók tartozik, ezért ezzel az e-mail címmel és a hozzá tartozó jelszóval egyelőre nem lehet belépni. Kérjük, ellenőrizze e-mail postafiókját, és a kiküldött értesítőben található link segítségével erősítse meg regisztrációs szándékát. Ezt követően az eredetileg megadott jelszavával beléphet felhasználói fiókjába.

A megadott e-mail címre nincs lehetőség jelszó-emlékeztetőt kérni.

Jelentkezzen be Facebook vagy LinkedIn segítségével!

Adja meg korábban regisztrált e-mail címét, hogy elküldhessük Önnek a jelszó-emlékeztetőt!