TÁRSADALOMTUDOMÁNY (történelem nélkül) / Pedagógia kategória termékei
Bevezetés a szociológiába pedagógusok számára

: Bevezetés a szociológiába pedagógusok számára

Kiadás:

Budapest, 1986

Kiadó:

Oktatáskutató Intézet

Kategóriák:

Pedagógia Szociológia

Nyelv:

Magyar

Terjedelem:

197 p.

Kötésmód:

papír

ISBN:

9634040144

tartalom:

A következő tíz fejezet annak a féléves tantárgynak az anyagát tartalmazza, amelyet "Bevezetés a szociológiába" címmel sok éve oktatok a Marx Károly Közgazdaságtudományi Egyetem hallgatóinak. A tantárgy célja az egyetemen az, hogy minden közgazdász egyetemi hallgató megismerje a szociológiai tudományos gondolkodás sajátosságait, és képet kapjon arról, hogyan látja a szociológia a mai magyar társadalom különböző jelenségeit, folyamatait. (Ezt a féléves tantárgyat követi egy második félév, amely a gazdaságszociológiába vezeti be a hallgatókat, ezért ebben a könyvben sem foglalkozom a gazdasági élet szociológiai kérdéseivel.) Ennek megfelelően az egyes fejezetekben éppen csak felvázolom az adott problémakör vizsgálatának elméleti és módszertani kérdéseit, de a hangsúlyt a konkrét szociológiai vizsgálatok eredményeinek a bemutatására és az azokból levonható következtetésekre helyezem. Ezért az előadássorozat évről évre lényegesen változik, mert igyekszem mindig a legfrissebb kutatási eredményeket is beépíteni. Az ebben a kis könyvben szereplő fejezeteket eredetileg a "Köznevelés" felkérésére írtam meg, ott jelentek meg tizenkét részben 1984-től 1986-ig. A lap jellegének megfelelően igyekeztem azokat a témákat kiemelni, valamint az egyes témaköröknek azokat a vonatkozásait kidomborítani, amelyek a pedagógusok számára különösen érdekesek lehetnek mindennapi munkájukban. Nagy örömmel fogadtam az Oktatáskutató Intézetnek azt az ajánlatát, hogy a teljes sorozatot egybekötve megjelenteti.

leírás:

Érvénytelen könyvtári bélyegzővel.

Ár:

nincs raktáron, előjegyezhető
 

Hogyan böngészhetek?

Ahogyan a leginkább kényelmes Önnek! Tekintse át kínálatunkat témakör, szerző, sorozat vagy cím szerint, vagy használja a részletes keresőt!

 

Hogyan értesülhetek az új ajánlatokról?

Rendeljen hírlevelet, így mindig naprakész lesz, és csak a kiválasztott témákat küldjük el!

 

Hogyan rendelhetek?

A raktáron lévő könyveket a ""-ba helyezve rendelheti meg! Ha a keresett könyv nem található, kérjük, jegyezze elő, s igyekszünk minél hamarabb beszerezni. (További segítség...)

Belépés

Még nem regisztrált? Kattintson a Facebook-belépés gombra vagy, ide kattintva hagyományos regisztrációt kezdeményezhet.

Súgó

Jelszó-emlékeztető kérése

A jelszó-emlékeztetőt elküldtük a megadott e-mail címre.
A levél kézbesítése legfeljebb néhány perc. Ha jelszó-emlékeztetője nem érkezik meg egy órán belül, kérje kollégáink segítségét!
A megadott email cím nem található
Ehhez az e-mail címhez nem áll módunkban jelszó-emlékeztetőt küldeni!

Az e-mail címhez, amelyhez az imént jelszó-emlékeztetőt kért, nem visszaigazolt felhasználói fiók tartozik, ezért ezzel az e-mail címmel és a hozzá tartozó jelszóval egyelőre nem lehet belépni. Kérjük, ellenőrizze e-mail postafiókját, és a kiküldött értesítőben található link segítségével erősítse meg regisztrációs szándékát. Ezt követően az eredetileg megadott jelszavával beléphet felhasználói fiókjába.

A megadott e-mail címre nincs lehetőség jelszó-emlékeztetőt kérni.

Jelentkezzen be Facebook vagy LinkedIn segítségével!

Adja meg korábban regisztrált e-mail címét, hogy elküldhessük Önnek a jelszó-emlékeztetőt!