TÁRSADALOMTUDOMÁNY (történelem nélkül) / Pedagógia kategória termékei
Dehogy akarok én verekedni! Együttélés és megértés: hogyan tanulják meg a gyermekek a mással való érintkezést

: Dehogy akarok én verekedni! Együttélés és megértés: hogyan tanulják meg a gyermekek a mással való érintkezést

Kiadás:

Budapest, 2001

Kiadó:

Egmont

Kategóriák:

Pedagógia Pszichológia

Nyelv:

Magyar

Terjedelem:

95 p.

Kötésmód:

karton

ISBN:

9636275971

tartalom:

"Verekszik a gyerekünk? Megverik a gyerekünket? Miért? És mi mit tehetnénk? Erről szól ez a könyv. Felfedi a gyerek rossz közérzetének titkait, megkérdez minket, szülőket (felnőtteket), hogy velünk mi van? Miben utánoz minket a gyerek? És miből kap kevesebbet, mint amennyire szüksége volna? Milyen szerepet játszik a "vadulásban" az érzelmi elhanyagoltság, netán a szülői bántalmazás, vagy éppen a testvérféltékenység - esetleg mindezek kombinációja? Én még hozzátenném a kérdésekhez: vajon tud-e gyermekünk játszani, szeret-e játszani? Mielőtt erre válaszolnánk, tudnunk kell, hogy az tud játszani, akivel kiskorában szülei, nagy testvérei, a körülötte élő felnőttek játszottak, s ebben a játékban érzelmi megnyugtatást, megerősítést kapott. Aki tud játszani, annak természetes gyermeki aktivitása nem a formátlan "vadulásban" robban ki; még dühe vagy agressziója is áttételesen, játék formájában jelenik meg. Azt hiszem jó, ha minderről megvan az a bizonyos háttértudásunk, amit aztán el is felejtünk, és mégis ihletően hat ránk a cselekvés pillanatában. Ez a könyvecske is - a háromgyermekes anyaként is tapasztalt Salomé Widmer írása - ezt a háttértudást építi; a cselekvéshez, a pillanatonként megvalósuló sokféle lehetséges helyes magatartáshoz ad ötletet. Vekerdy Tamás"

Ár:

nincs raktáron, előjegyezhető
 

Hogyan böngészhetek?

Ahogyan a leginkább kényelmes Önnek! Tekintse át kínálatunkat témakör, szerző, sorozat vagy cím szerint, vagy használja a részletes keresőt!

 

Hogyan értesülhetek az új ajánlatokról?

Rendeljen hírlevelet, így mindig naprakész lesz, és csak a kiválasztott témákat küldjük el!

 

Hogyan rendelhetek?

A raktáron lévő könyveket a ""-ba helyezve rendelheti meg! Ha a keresett könyv nem található, kérjük, jegyezze elő, s igyekszünk minél hamarabb beszerezni. (További segítség...)

Belépés

Még nem regisztrált? Kattintson a Facebook-belépés gombra vagy, ide kattintva hagyományos regisztrációt kezdeményezhet.

Súgó

Jelszó-emlékeztető kérése

A jelszó-emlékeztetőt elküldtük a megadott e-mail címre.
A levél kézbesítése legfeljebb néhány perc. Ha jelszó-emlékeztetője nem érkezik meg egy órán belül, kérje kollégáink segítségét!
A megadott email cím nem található
Ehhez az e-mail címhez nem áll módunkban jelszó-emlékeztetőt küldeni!

Az e-mail címhez, amelyhez az imént jelszó-emlékeztetőt kért, nem visszaigazolt felhasználói fiók tartozik, ezért ezzel az e-mail címmel és a hozzá tartozó jelszóval egyelőre nem lehet belépni. Kérjük, ellenőrizze e-mail postafiókját, és a kiküldött értesítőben található link segítségével erősítse meg regisztrációs szándékát. Ezt követően az eredetileg megadott jelszavával beléphet felhasználói fiókjába.

A megadott e-mail címre nincs lehetőség jelszó-emlékeztetőt kérni.

Jelentkezzen be Facebook vagy LinkedIn segítségével!

Adja meg korábban regisztrált e-mail címét, hogy elküldhessük Önnek a jelszó-emlékeztetőt!