TÁRSADALOMTUDOMÁNY (történelem nélkül) / Pedagógia kategória termékei
Gyermekálmok. Tanácsok szülőknek álomlexikonnal

: Gyermekálmok. Tanácsok szülőknek álomlexikonnal

Fordító:

Kiadás:

Budapest, 1994

Kiadó:

Integra-Projekt Kft.

Kategóriák:

Pedagógia Pszichológia

Nyelv:

Magyar

Terjedelem:

162 p.

Kötésmód:

karton

ISBN:

9637812377

tartalom:

A Gyermekálmok világhírű tudományos bestseller. Szerzője arra tesz kísérletet, hogy a kisgyerekek pszichéjét álmaikon keresztül értelmezze, viselkedésüket, "elszólásaikat", reakcióikat, a velük való problémákat álomfejtés útján tegye világosabbá, elemezhetőbbé. Felfogásmódja természetesen Freudra vezethető vissza, csakhogy a freudi koncepciókat korszerű módon értelmezi és elsőként kísérelte meg - munkatársaival- - a gyermeki álmok "megfejtését", amikor is először le kellett küzdenie azt a nehézséget, hogy a kisgyerekek nemigen tudják elmondani, mit is álmodtak. Már az jelentős tudományos tett volt, hogy kidolgozta a gyerekek álomelbeszéléseinek rekonstrukciós módszereit. Az pedig további fontos eredménye, hogy e rekonstrukciók alapján mélyebben belevilágított a gyermeki pszichébe, mint eddigelé bármelyik elődje - ezen a területen. Fink természetesen felhasználta az álmok kísérletes és műszeres vizsgálatainak egész arzenálját, lényegében azonban rekonstrukciós módszere az uralkodó a műben. Épp ennek következtében bizonyos gyakorlati segítséget is tud nyújtani a szülőknek: gyermekeik álmainak rekonstrukcióját, értelmezését tekintve is, bár - természetesen - állandóan óv a dilettáns magyarázatoktól. A könyv szinte freudi módon világos és lucidus alkotás, ez azonban nem feledtetheti, hogy roppant bonyolult és nehéz problémákról szól, ezért célszerű a munkát - művelt, a pszichológiában, gyermeklélektanban járatos szülőknek ajánlani, természetesen pszichológiával foglalkozó szakembereknek is szól.

Ár:

nincs raktáron, előjegyezhető
 

Hogyan böngészhetek?

Ahogyan a leginkább kényelmes Önnek! Tekintse át kínálatunkat témakör, szerző, sorozat vagy cím szerint, vagy használja a részletes keresőt!

 

Hogyan értesülhetek az új ajánlatokról?

Rendeljen hírlevelet, így mindig naprakész lesz, és csak a kiválasztott témákat küldjük el!

 

Hogyan rendelhetek?

A raktáron lévő könyveket a ""-ba helyezve rendelheti meg! Ha a keresett könyv nem található, kérjük, jegyezze elő, s igyekszünk minél hamarabb beszerezni. (További segítség...)

Belépés

Még nem regisztrált? Kattintson a Facebook-belépés gombra vagy, ide kattintva hagyományos regisztrációt kezdeményezhet.

Súgó

Jelszó-emlékeztető kérése

A jelszó-emlékeztetőt elküldtük a megadott e-mail címre.
A levél kézbesítése legfeljebb néhány perc. Ha jelszó-emlékeztetője nem érkezik meg egy órán belül, kérje kollégáink segítségét!
A megadott email cím nem található
Ehhez az e-mail címhez nem áll módunkban jelszó-emlékeztetőt küldeni!

Az e-mail címhez, amelyhez az imént jelszó-emlékeztetőt kért, nem visszaigazolt felhasználói fiók tartozik, ezért ezzel az e-mail címmel és a hozzá tartozó jelszóval egyelőre nem lehet belépni. Kérjük, ellenőrizze e-mail postafiókját, és a kiküldött értesítőben található link segítségével erősítse meg regisztrációs szándékát. Ezt követően az eredetileg megadott jelszavával beléphet felhasználói fiókjába.

A megadott e-mail címre nincs lehetőség jelszó-emlékeztetőt kérni.

Jelentkezzen be Facebook vagy LinkedIn segítségével!

Adja meg korábban regisztrált e-mail címét, hogy elküldhessük Önnek a jelszó-emlékeztetőt!