TÁRSADALOMTUDOMÁNY (történelem nélkül) / Pedagógia kategória termékei
Gyermekvédelem és reszocializáció

: Gyermekvédelem és reszocializáció

Kiadás:

Budapest, 1996

Kiadó:

Nemzeti Tankönyvkiadó

Kategóriák:

Pedagógia Pszichológia Szociológia Tankönyv

Nyelv:

Magyar

Terjedelem:

280 p.

Kötésmód:

papír

ISBN:

9631869199

tartalom:

A kötet elsősorban a gyermekvédelmi szakemberek, a gyermekeket, fiatalokat oktató-nevelő pedagógusok s a gyerek- és családgondozó szociális szakemberek számára nyújt hasznos ismereteket. Jól használható természetesen e szakmák hallgatóinak felkészítésében, s ajánlható kriminológusoknak, kriminálpedagógusoknak is. Az első rész a magyarországi problémakezelő gyermekvédelem elemző történeti áttekintését adja 1901-től 1990-ig, a második rész a reszocializációs gondozást igénylő fiatalok kérdéskörével foglalkozik; a szerző által javasolt oktatásmódszertani megfontolások egyaránt jól használhatók a gyermekvédelmi hálózat belső iskoláiban és az általános oktatói gyakorlatban is. A befejező rész a gyermekvédelmi rendszer és a bentlakásos gondozóintézmények, valamint az egyes fiatalok komplex és egyéniesített, differenciált fejlesztési metodikájával kapcsolatosan tartalmaz újszerű megoldási javaslatokat.

Ár:

nincs raktáron, előjegyezhető
 

Hogyan böngészhetek?

Ahogyan a leginkább kényelmes Önnek! Tekintse át kínálatunkat témakör, szerző, sorozat vagy cím szerint, vagy használja a részletes keresőt!

 

Hogyan értesülhetek az új ajánlatokról?

Rendeljen hírlevelet, így mindig naprakész lesz, és csak a kiválasztott témákat küldjük el!

 

Hogyan rendelhetek?

A raktáron lévő könyveket a ""-ba helyezve rendelheti meg! Ha a keresett könyv nem található, kérjük, jegyezze elő, s igyekszünk minél hamarabb beszerezni. (További segítség...)

Belépés

Még nem regisztrált? Kattintson a Facebook-belépés gombra vagy, ide kattintva hagyományos regisztrációt kezdeményezhet.

Súgó

Jelszó-emlékeztető kérése

A jelszó-emlékeztetőt elküldtük a megadott e-mail címre.
A levél kézbesítése legfeljebb néhány perc. Ha jelszó-emlékeztetője nem érkezik meg egy órán belül, kérje kollégáink segítségét!
A megadott email cím nem található
Ehhez az e-mail címhez nem áll módunkban jelszó-emlékeztetőt küldeni!

Az e-mail címhez, amelyhez az imént jelszó-emlékeztetőt kért, nem visszaigazolt felhasználói fiók tartozik, ezért ezzel az e-mail címmel és a hozzá tartozó jelszóval egyelőre nem lehet belépni. Kérjük, ellenőrizze e-mail postafiókját, és a kiküldött értesítőben található link segítségével erősítse meg regisztrációs szándékát. Ezt követően az eredetileg megadott jelszavával beléphet felhasználói fiókjába.

A megadott e-mail címre nincs lehetőség jelszó-emlékeztetőt kérni.

Jelentkezzen be Facebook vagy LinkedIn segítségével!

Adja meg korábban regisztrált e-mail címét, hogy elküldhessük Önnek a jelszó-emlékeztetőt!