TÁRSADALOMTUDOMÁNY (történelem nélkül) / Pedagógia kategória termékei
Hangzatgyakorló I. könyv. Hármashangzatok

: Hangzatgyakorló I. könyv. Hármashangzatok

Kiadás:

Budapest, 1954

Kiadó:

Zeneműkiadó

Kategóriák:

Pedagógia Zene Kotta

Nyelv:

Magyar

Terjedelem:

127 p.

Kötésmód:

papír

tartalom:

Ennek a könyvnek a célja a harmonikus hallás fejlesztése. Tapasztalat szerint szolfézstanításunk úgyszólván csak a ritmikai és a dallami elemekkel foglalkozik, összhangzattan tanításunk pedig szóban (szabályok tanulásával), papíron (basszusok kidolgozásával) és zongorán (példák játszásával) történik. Így többnyire elmarad a hangzatokkal való egyéni, behatóbb foglalkozás, a hangzat-hallás fejlesztése. Szükséges tehát - mintegy a két tárgy összekapcsolására -, hogy a zenét tanuló a hangzatokkal egyenként és alaposabban megismerkedjék: énekelnie kell a hangzatokat felbontva, hogy felépítésüket, a hangzattagokat és hangsorbeli helyüket megismerje - és hallania kell a hangzatokat a maguk teljességében is. Ez a könyv a szolfézsnek összhangzattani részét, az összhangzattannak pedig a szolfézs-részét kívánja szolgálni. Anyaga két részre oszlik: hangzatgyakorlatokra, amelyek egy-egy hangzatot vagy kapcsolási jelenséget önmagukban, dallamtól függetlenül tárgyalnak (ez az anyag elvont, elméleti része), valamint dallampéldákra, amelyek az így megismert elemeket dallamhoz rendelten, kíséret formájában gyakoroltatják be (ez a gyakorlati, konkrét, előadási darab-szerű rész). A nagyhírű zenetudós és kiváló pedagógus ezzel a könyvével is segítséget kíván nyújtani a zenét tanulóknak, a zenét oktató pedagógusoknak a magas színvonalú zeneoktatáshoz, s rajta keresztül a fejlett zeneélet megteremtéséhez.

Ár:

nincs raktáron, előjegyezhető
 

Hogyan böngészhetek?

Ahogyan a leginkább kényelmes Önnek! Tekintse át kínálatunkat témakör, szerző, sorozat vagy cím szerint, vagy használja a részletes keresőt!

 

Hogyan értesülhetek az új ajánlatokról?

Rendeljen hírlevelet, így mindig naprakész lesz, és csak a kiválasztott témákat küldjük el!

 

Hogyan rendelhetek?

A raktáron lévő könyveket a ""-ba helyezve rendelheti meg! Ha a keresett könyv nem található, kérjük, jegyezze elő, s igyekszünk minél hamarabb beszerezni. (További segítség...)

Belépés

Még nem regisztrált? Kattintson a Facebook-belépés gombra vagy, ide kattintva hagyományos regisztrációt kezdeményezhet.

Súgó

Jelszó-emlékeztető kérése

A jelszó-emlékeztetőt elküldtük a megadott e-mail címre.
A levél kézbesítése legfeljebb néhány perc. Ha jelszó-emlékeztetője nem érkezik meg egy órán belül, kérje kollégáink segítségét!
A megadott email cím nem található
Ehhez az e-mail címhez nem áll módunkban jelszó-emlékeztetőt küldeni!

Az e-mail címhez, amelyhez az imént jelszó-emlékeztetőt kért, nem visszaigazolt felhasználói fiók tartozik, ezért ezzel az e-mail címmel és a hozzá tartozó jelszóval egyelőre nem lehet belépni. Kérjük, ellenőrizze e-mail postafiókját, és a kiküldött értesítőben található link segítségével erősítse meg regisztrációs szándékát. Ezt követően az eredetileg megadott jelszavával beléphet felhasználói fiókjába.

A megadott e-mail címre nincs lehetőség jelszó-emlékeztetőt kérni.

Jelentkezzen be Facebook vagy LinkedIn segítségével!

Adja meg korábban regisztrált e-mail címét, hogy elküldhessük Önnek a jelszó-emlékeztetőt!