TÁRSADALOMTUDOMÁNY (történelem nélkül) / Pedagógia kategória termékei
Híd a gyermekvilágba. Beszélgetőkönyv szülőknek

: Híd a gyermekvilágba. Beszélgetőkönyv szülőknek

Kiadás:

Budapest, 1994

Kiadó:

Haxel Kiadó

Kategóriák:

Pedagógia Pszichológia Egészségügy

Nyelv:

Magyar

Terjedelem:

184 p.

Kötésmód:

papír

ISBN:

963767521

tartalom:

"A pszichoanalízis klasszikusai szerint a gyermek világra hozatala a kreativitás alapformája, mely - természetéből adódóan - kizárólag a nők számára adott. Mi férfiak a biológiai alkotásból - a szülésből - való kirekesztettségünk miatt érzett kínzó féltékenységünket a társadalmi kreativitás pótcselekvéseivel kíséreljük meg leküzdeni, vagyis megalkotjuk a kereket, a gőzmozdonyt, az atomerőművet, de közben pontosan tudjuk, hogy mindez semmi ahhoz képest, hogy a nők létezésük kezdetétől az emberiség új és új generációinak adnak életet. E könyv szerzője két gyermek édesanyja - tehát biológiai kreativitását nem lehet kétségbe vonni. Ugyanakkor, szakmáját tekintve gyermekorvos, aki világosan látja, hogy minden tudományos (vagy áltudományos) okoskodással szemben, a szülői kreativitás nem ér véget a gyermek megszületésével. Sőt nyugodtan mondhatjuk, akkor kezdődik. A lélektani kutatások egyértelműen bizonyítják, hogy a korai szülő-gyermek kapcsolat - az etetés, a fürdetés, a szobatisztaság kialakítása, a közös játék, egyszóval mindaz, amiről ez a könyv szól - nevelés, melynek nemcsak tartalma, de módszerei, stílusa is felismerhető a kibontakozó személyiség jellemző vonásaiban. Ki hinné például, hogy az iskolás gyermek kíváncsisága, a megismerés vágya, mely arra sarkallja, hogy a maga módján folytonos kérdéseket tegyen fel környezetének, szorosan összefügg azzal: hogyan bántak vele szülei csecsemőkorában."

Ár:

nincs raktáron, előjegyezhető
 

Hogyan böngészhetek?

Ahogyan a leginkább kényelmes Önnek! Tekintse át kínálatunkat témakör, szerző, sorozat vagy cím szerint, vagy használja a részletes keresőt!

 

Hogyan értesülhetek az új ajánlatokról?

Rendeljen hírlevelet, így mindig naprakész lesz, és csak a kiválasztott témákat küldjük el!

 

Hogyan rendelhetek?

A raktáron lévő könyveket a ""-ba helyezve rendelheti meg! Ha a keresett könyv nem található, kérjük, jegyezze elő, s igyekszünk minél hamarabb beszerezni. (További segítség...)

Belépés

Még nem regisztrált? Kattintson a Facebook-belépés gombra vagy, ide kattintva hagyományos regisztrációt kezdeményezhet.

Súgó

Jelszó-emlékeztető kérése

A jelszó-emlékeztetőt elküldtük a megadott e-mail címre.
A levél kézbesítése legfeljebb néhány perc. Ha jelszó-emlékeztetője nem érkezik meg egy órán belül, kérje kollégáink segítségét!
A megadott email cím nem található
Ehhez az e-mail címhez nem áll módunkban jelszó-emlékeztetőt küldeni!

Az e-mail címhez, amelyhez az imént jelszó-emlékeztetőt kért, nem visszaigazolt felhasználói fiók tartozik, ezért ezzel az e-mail címmel és a hozzá tartozó jelszóval egyelőre nem lehet belépni. Kérjük, ellenőrizze e-mail postafiókját, és a kiküldött értesítőben található link segítségével erősítse meg regisztrációs szándékát. Ezt követően az eredetileg megadott jelszavával beléphet felhasználói fiókjába.

A megadott e-mail címre nincs lehetőség jelszó-emlékeztetőt kérni.

Jelentkezzen be Facebook vagy LinkedIn segítségével!

Adja meg korábban regisztrált e-mail címét, hogy elküldhessük Önnek a jelszó-emlékeztetőt!