TÁRSADALOMTUDOMÁNY (történelem nélkül) / Pedagógia kategória termékei
Iskola és település. Regionális oktatásügyi kutatások

: Iskola és település. Regionális oktatásügyi kutatások

Kiadás:

Budapest, 1987

Kiadó:

Akadémiai Kiadó

Kategóriák:

Pedagógia Szociológia

Nyelv:

Magyar

Sorozat:

Közoktatási kutatások

Terjedelem:

160 p.

Kötésmód:

papír

ISBN:

9630548542

tartalom:

"Az iskolák intézményi önállósága napjaink egyik oktatáspolitikai jelszava, az oktatásfejlesztés fő követelménye. Intézményi önállóság azonban nem lehetséges anélkül, hogy pedagógusok és irányítók, szülők és oktatástervezők ne ismernék a közvetlen társadalmat, amely az adott iskolát körülveszi. A törekvés régi, az iskolák mindmáig mégis eléggé elzártan éltek a társadalmi környezettől, amely őket körülvette. Ez a könyv tervezőnek, irányítóknak és pedagógusoknak ad segítséget ahhoz, hogy intézményeiket a lakóhelyi környezettel együtt tervezzék, szervezzék és irányítsák. A könyv megismertet a regionális kutatások fogalmaival és módszereivel, azokkal az eredményekkel és szemléletmóddal, amit az ilyen kutatásokból az iskola hasznosíthat. Egyre táguló körökben vezet végig a városkörnyékek, a nagyvárosok és az országrészek összehasonlító elemzésén, hogy megmutassa az oktatásfejlesztés lehetséges és szükséges variációit. A könyv összefoglaló javaslattal zárul, amely a regionális kutatások eredményei lapján tesz javaslatot az oktatás soron lévő fejlesztésére az általános iskolától az egyetemekig. A megértést és az ellenőrizhetőséget táblázatok és térképek segítik. A hosszú kutatómunkára visszatekintő elemzéssorozatot elsősorban olyan szakemberek figyelmébe ajánljuk, akik az iskolák irányításával, intézményfejlesztéssel, az oktatás tervezésével és szervezésével foglalkoznak, vagy meg akarnak ismerkedni e területekkel."

leírás:

Érvénytelen könyvtári bélyegzővel.

Állapot:

használt, de jó állapot

Ár:

900 Ftrendelhető
 

Hogyan böngészhetek?

Ahogyan a leginkább kényelmes Önnek! Tekintse át kínálatunkat témakör, szerző, sorozat vagy cím szerint, vagy használja a részletes keresőt!

 

Hogyan értesülhetek az új ajánlatokról?

Rendeljen hírlevelet, így mindig naprakész lesz, és csak a kiválasztott témákat küldjük el!

 

Hogyan rendelhetek?

A raktáron lévő könyveket a ""-ba helyezve rendelheti meg! Ha a keresett könyv nem található, kérjük, jegyezze elő, s igyekszünk minél hamarabb beszerezni. (További segítség...)

Belépés

Még nem regisztrált? Kattintson a Facebook-belépés gombra vagy, ide kattintva hagyományos regisztrációt kezdeményezhet.

Súgó

Jelszó-emlékeztető kérése

A jelszó-emlékeztetőt elküldtük a megadott e-mail címre.
A levél kézbesítése legfeljebb néhány perc. Ha jelszó-emlékeztetője nem érkezik meg egy órán belül, kérje kollégáink segítségét!
A megadott email cím nem található
Ehhez az e-mail címhez nem áll módunkban jelszó-emlékeztetőt küldeni!

Az e-mail címhez, amelyhez az imént jelszó-emlékeztetőt kért, nem visszaigazolt felhasználói fiók tartozik, ezért ezzel az e-mail címmel és a hozzá tartozó jelszóval egyelőre nem lehet belépni. Kérjük, ellenőrizze e-mail postafiókját, és a kiküldött értesítőben található link segítségével erősítse meg regisztrációs szándékát. Ezt követően az eredetileg megadott jelszavával beléphet felhasználói fiókjába.

A megadott e-mail címre nincs lehetőség jelszó-emlékeztetőt kérni.

Jelentkezzen be Facebook vagy LinkedIn segítségével!

Adja meg korábban regisztrált e-mail címét, hogy elküldhessük Önnek a jelszó-emlékeztetőt!