TÁRSADALOMTUDOMÁNY (történelem nélkül) / Pedagógia kategória termékei
Játsszunk együtt! Játékcsoportterv gyermekeiket otthon nevelő anyák részére

: Játsszunk együtt! Játékcsoportterv gyermekeiket otthon nevelő anyák részére

Kiadás:

Budapest, 1989

Kiadó:

Origo Kiadó

Kategóriák:

Pedagógia Játék

Nyelv:

Magyar

Terjedelem:

88 p.

Kötésmód:

papír

ISBN:

9637405321

tartalom:

Éppen tíz évvel ezelőtt, fiam születésének évében írtam ezt a könyvet. Több kiadó is visszautasította, mondván, szükségtelen munka. Gyes-szindróma nincs, és a szocialista közösségformálásnak úgysem ez a módja. Pedig akkor sem voltak és most sincsenek ilyen hangzatos céljaim. Gyakorlati ember lévén, a napi életem során tapasztaltak indítottak e könyv megírására. Akkoriban a lányom már ötéves volt. Születése előtt, illetőleg a két gyerek születése között is gyermekorvosként dolgoztam. Mind anyaként, mind szakemberként szoros kapcsolatban álltam fiatal, kisgyermekes anyákkal. Nap mint nap tapasztalnom kellett, hogy mennyivel kevésbé bíznak önmagukban, ösztönös anyaságukban, mint a könyvek, a televízió, a szomszédok és szakemberek tanácsaiban. Nem rendelkeztek azokkal az alapvető ismeretekkel sem, amelyek segítségével a nők évszázadokon át tudtak gazdálkodni, beosztani, gyermeket gondozni, beteget ápolni, más szóval életet teremteni és megtartani maguk körül a családban. Ők maguk is bölcsődében, óvodában nőttek fel, s mint ahogy befőzni sem tanultak meg. ugyanúgy arra sem volt modelljük, hogyan lehet kicsi gyermekekkel együtt élni, tenni-venni, mellettük életet szervezni, s azt még élvezni is. E fiatal nők tudatuk bimbózása óta közösségben éltek, felnőtt-életük minden napján megszabott programjuk volt. A gyermek születése után hirtelen minden külső kényszer, rendszer és inger nélkül találták magukat, összezárva egy igényes kis "rabtartóval", aki hol a szeretetükre, figyelmükre, hol a gondoskodásukra tartott igényt - napi huszonnégy órán át, hét nap egy héten...

Ár:

nincs raktáron, előjegyezhető
 

Hogyan böngészhetek?

Ahogyan a leginkább kényelmes Önnek! Tekintse át kínálatunkat témakör, szerző, sorozat vagy cím szerint, vagy használja a részletes keresőt!

 

Hogyan értesülhetek az új ajánlatokról?

Rendeljen hírlevelet, így mindig naprakész lesz, és csak a kiválasztott témákat küldjük el!

 

Hogyan rendelhetek?

A raktáron lévő könyveket a ""-ba helyezve rendelheti meg! Ha a keresett könyv nem található, kérjük, jegyezze elő, s igyekszünk minél hamarabb beszerezni. (További segítség...)

Belépés

Még nem regisztrált? Kattintson a Facebook-belépés gombra vagy, ide kattintva hagyományos regisztrációt kezdeményezhet.

Súgó

Jelszó-emlékeztető kérése

A jelszó-emlékeztetőt elküldtük a megadott e-mail címre.
A levél kézbesítése legfeljebb néhány perc. Ha jelszó-emlékeztetője nem érkezik meg egy órán belül, kérje kollégáink segítségét!
A megadott email cím nem található
Ehhez az e-mail címhez nem áll módunkban jelszó-emlékeztetőt küldeni!

Az e-mail címhez, amelyhez az imént jelszó-emlékeztetőt kért, nem visszaigazolt felhasználói fiók tartozik, ezért ezzel az e-mail címmel és a hozzá tartozó jelszóval egyelőre nem lehet belépni. Kérjük, ellenőrizze e-mail postafiókját, és a kiküldött értesítőben található link segítségével erősítse meg regisztrációs szándékát. Ezt követően az eredetileg megadott jelszavával beléphet felhasználói fiókjába.

A megadott e-mail címre nincs lehetőség jelszó-emlékeztetőt kérni.

Jelentkezzen be Facebook vagy LinkedIn segítségével!

Adja meg korábban regisztrált e-mail címét, hogy elküldhessük Önnek a jelszó-emlékeztetőt!