TÁRSADALOMTUDOMÁNY (történelem nélkül) / Pedagógia kategória termékei
Lélektan és nevelés

: Lélektan és nevelés

Kiadás:

Budapest, 1943

Kiadó:

Országos Közoktatási Tanács

Kategóriák:

Pedagógia Pszichológia

Nyelv:

Magyar

Sorozat:

Nemzetnevelők könyvtára

Terjedelem:

233 p.

Kötésmód:

félvászon

tartalom:

Mindenki nevel mindenkit, sőt mondhatjuk, hogy minden nevel mindenkit, ha a nevelést a legáltalánosabb értelemben vesszük, ha olyan hatást értünk nevelésen, amely valami módon irányítólag hat az egyén fejlődésére, gyarapítja ismereteit és okulására szolgál. Ilyen értelemben neveli a gyermeket az égő láng, mert ha egyszer megégette a kezét, óvatosságra szokik; neveli az illatos és mosolygó gyümölcs, mivel megkívántatja magát és így kellemes, hasznos táplálék gyanánt szolgál. Neveli a tiszta üde levegő, a napfény, mert fejleszti testét, kellemes hangulatot kelt benne, mozgásra, ugrándozásra ösztökéli, tüdejét mély lélegzetvételre ingerli. Nevelő hatással van mindenkire a körülötte levő természet rendje. A nap járása, a nappalok és éjtszakák szabályos váltakozása, az évszakok megismétlődése szabályozza az ember munkáját, életmódjának berendezését. A társadalmi és gazdasági élet rendje szintén alkalmazkodást kíván. Az alkalmazkodásból lassanként megszokás lesz, a szokás pedig második természetünkké válik. Alig találhatnánk a nagy természetben olyan tényezőt, amely valamiképpen ne szabályozná, irányítaná működésünket, viselkedésünket.

Ár:

nincs raktáron, előjegyezhető
 

Hogyan böngészhetek?

Ahogyan a leginkább kényelmes Önnek! Tekintse át kínálatunkat témakör, szerző, sorozat vagy cím szerint, vagy használja a részletes keresőt!

 

Hogyan értesülhetek az új ajánlatokról?

Rendeljen hírlevelet, így mindig naprakész lesz, és csak a kiválasztott témákat küldjük el!

 

Hogyan rendelhetek?

A raktáron lévő könyveket a ""-ba helyezve rendelheti meg! Ha a keresett könyv nem található, kérjük, jegyezze elő, s igyekszünk minél hamarabb beszerezni. (További segítség...)

Belépés

Még nem regisztrált? Kattintson a Facebook-belépés gombra vagy, ide kattintva hagyományos regisztrációt kezdeményezhet.

Súgó

Jelszó-emlékeztető kérése

A jelszó-emlékeztetőt elküldtük a megadott e-mail címre.
A levél kézbesítése legfeljebb néhány perc. Ha jelszó-emlékeztetője nem érkezik meg egy órán belül, kérje kollégáink segítségét!
A megadott email cím nem található
Ehhez az e-mail címhez nem áll módunkban jelszó-emlékeztetőt küldeni!

Az e-mail címhez, amelyhez az imént jelszó-emlékeztetőt kért, nem visszaigazolt felhasználói fiók tartozik, ezért ezzel az e-mail címmel és a hozzá tartozó jelszóval egyelőre nem lehet belépni. Kérjük, ellenőrizze e-mail postafiókját, és a kiküldött értesítőben található link segítségével erősítse meg regisztrációs szándékát. Ezt követően az eredetileg megadott jelszavával beléphet felhasználói fiókjába.

A megadott e-mail címre nincs lehetőség jelszó-emlékeztetőt kérni.

Jelentkezzen be Facebook vagy LinkedIn segítségével!

Adja meg korábban regisztrált e-mail címét, hogy elküldhessük Önnek a jelszó-emlékeztetőt!