TÁRSADALOMTUDOMÁNY (történelem nélkül) / Pedagógia kategória termékei
Magyar cserkészvezetők könyve. II. kötet. A cserkészcsapat élete

Magyar cserkészvezetők könyve. II. kötet. A cserkészcsapat élete

Szerkesztő:

Kiadás:

Budapest, 1935

Kiadó:

Magyar Cserkészszövetség

Kategóriák:

Pedagógia Cserkészmozgalom

Nyelv:

Magyar

Sorozat:

Vezetők könyvtára

Terjedelem:

373 p.

Kötésmód:

papír

tartalom:

"A Magyar Cserkészszövetségben a szellemi, az eszmei és a lelki azonosság meghatározó. Annak idején a húszas-harmincas években Sík Sándor a több kiadást is megért Magyar cserkészvezetők könyvében foglalta össze és határozta meg a magyar cserkészet lényegét, a jó cserkészvezető mibenlétét, a cserkész jellemnevelés pedagógiáját, a gyakorlati cserkészélet módszerét és sajátos elvárásait. Az újjáéledt magyar cserkészetnek az alaposan megváltozott körülmények miatt mindezeket újra kellett gondolnia. Nem a maradandó értékeket, amelyek a magyar cserkészet eszmevilágából fakadóan változhatatlanok, hanem azok továbbadási módját kell korszerűsíteni, figyelembe véve az ateista kommunizmus óriási pusztításait, valamint korunk liberalista szabadosságának és ,"semleges'" oktatásának az ifjúság szellemi, lelki és erkölcsi értékrendjére gyakorolt züllesztő hatását. Ennek a korszerűsített megfogalmazásnak tett eleget néhai Surján László, cserkészvezető munkatársaival együtt. A Magyar cserkészvezetők könyve sorozat kiadványai nélkülözhetetlen eszmei forrásanyag minden magyar cserkészvezető számára. Tartalma meghatározó a Magyar Cserkészszövetség munkájában, a Sík Sándor által meghirdetett emberebb ember és magyarabb magyar célkitűzést vállaló vezetésben. A könyv ugyanakkor gondolatébresztő mindazok számára, akik napjainkban úgy tartják, hogy a fiatalság elkötelezett valláserkölcsi jellemnevelése, magyar identitásának erősítése, kultúrájának gazdagítása, fizikai állóképességének rendszeres fejlesztése szabaddá vált nemzetünk újjászületésének egyedüli megoldása."

Ár:

nincs raktáron, előjegyezhető
 

Hogyan böngészhetek?

Ahogyan a leginkább kényelmes Önnek! Tekintse át kínálatunkat témakör, szerző, sorozat vagy cím szerint, vagy használja a részletes keresőt!

 

Hogyan értesülhetek az új ajánlatokról?

Rendeljen hírlevelet, így mindig naprakész lesz, és csak a kiválasztott témákat küldjük el!

 

Hogyan rendelhetek?

A raktáron lévő könyveket a ""-ba helyezve rendelheti meg! Ha a keresett könyv nem található, kérjük, jegyezze elő, s igyekszünk minél hamarabb beszerezni. (További segítség...)

Belépés

Még nem regisztrált? Kattintson a Facebook-belépés gombra vagy, ide kattintva hagyományos regisztrációt kezdeményezhet.

Súgó

Jelszó-emlékeztető kérése

A jelszó-emlékeztetőt elküldtük a megadott e-mail címre.
A levél kézbesítése legfeljebb néhány perc. Ha jelszó-emlékeztetője nem érkezik meg egy órán belül, kérje kollégáink segítségét!
A megadott email cím nem található
Ehhez az e-mail címhez nem áll módunkban jelszó-emlékeztetőt küldeni!

Az e-mail címhez, amelyhez az imént jelszó-emlékeztetőt kért, nem visszaigazolt felhasználói fiók tartozik, ezért ezzel az e-mail címmel és a hozzá tartozó jelszóval egyelőre nem lehet belépni. Kérjük, ellenőrizze e-mail postafiókját, és a kiküldött értesítőben található link segítségével erősítse meg regisztrációs szándékát. Ezt követően az eredetileg megadott jelszavával beléphet felhasználói fiókjába.

A megadott e-mail címre nincs lehetőség jelszó-emlékeztetőt kérni.

Jelentkezzen be Facebook vagy LinkedIn segítségével!

Adja meg korábban regisztrált e-mail címét, hogy elküldhessük Önnek a jelszó-emlékeztetőt!