TÁRSADALOMTUDOMÁNY (történelem nélkül) / Pedagógia kategória termékei
Művészeti kommunikáció hatása faji előítéletre (Egy cigánykérdésről szóló ifjúsági színmű vizsgálata 10-14 éves tanulók körében)

, : Művészeti kommunikáció hatása faji előítéletre (Egy cigánykérdésről szóló ifjúsági színmű vizsgálata 10-14 éves tanulók körében)

Kiadás:

Budapest, 1969

Kiadó:

Akadémiai Kiadó

Kategóriák:

Pedagógia Pszichológia

Nyelv:

Magyar

Sorozat:

Pszichológia a gyakorlatban

Terjedelem:

106 p.

Kötésmód:

papír

tartalom:

A mű az 1968/69-es színházi évad nagy sikerű gyermekszínházi előadása (Halasi Mária: "Az utolsó padban" - Bartók Gyermekszínház) kapcsán végzett hatásvizsgálat gazdag eredményeit dolgozza fel. A budapesti általános iskolai tanulók között végzett vizsgálat a színház és a 10-14 éves gyermekek kapcsolatáról ad objektív, talán az illetékeseket is mozgósító képet. A közreadott tapasztalatok főként azért nőnek túl a színházi hatáselemzésszűkebb területén, mert a vizsgálat alapjául szolgáló színmű főhőse cigányleány. Ez tette lehetővé, hogy az ifjú nézők faji előítéletében bekövetkező változás többszöri lemérésével a színházi élmény hatásának tartósságát kimutathassák. Külön értéke még a könyvnek, hogy a nálunk alig ismert színházi hatáskutatáshoz kidolgozott módszereket ad.

leírás:

A könyvből néhány oldal kijár.

Ár:

nincs raktáron, előjegyezhető
 

Hogyan böngészhetek?

Ahogyan a leginkább kényelmes Önnek! Tekintse át kínálatunkat témakör, szerző, sorozat vagy cím szerint, vagy használja a részletes keresőt!

 

Hogyan értesülhetek az új ajánlatokról?

Rendeljen hírlevelet, így mindig naprakész lesz, és csak a kiválasztott témákat küldjük el!

 

Hogyan rendelhetek?

A raktáron lévő könyveket a ""-ba helyezve rendelheti meg! Ha a keresett könyv nem található, kérjük, jegyezze elő, s igyekszünk minél hamarabb beszerezni. (További segítség...)

Belépés

Még nem regisztrált? Kattintson a Facebook-belépés gombra vagy, ide kattintva hagyományos regisztrációt kezdeményezhet.

Súgó

Jelszó-emlékeztető kérése

A jelszó-emlékeztetőt elküldtük a megadott e-mail címre.
A levél kézbesítése legfeljebb néhány perc. Ha jelszó-emlékeztetője nem érkezik meg egy órán belül, kérje kollégáink segítségét!
A megadott email cím nem található
Ehhez az e-mail címhez nem áll módunkban jelszó-emlékeztetőt küldeni!

Az e-mail címhez, amelyhez az imént jelszó-emlékeztetőt kért, nem visszaigazolt felhasználói fiók tartozik, ezért ezzel az e-mail címmel és a hozzá tartozó jelszóval egyelőre nem lehet belépni. Kérjük, ellenőrizze e-mail postafiókját, és a kiküldött értesítőben található link segítségével erősítse meg regisztrációs szándékát. Ezt követően az eredetileg megadott jelszavával beléphet felhasználói fiókjába.

A megadott e-mail címre nincs lehetőség jelszó-emlékeztetőt kérni.

Jelentkezzen be Facebook vagy LinkedIn segítségével!

Adja meg korábban regisztrált e-mail címét, hogy elküldhessük Önnek a jelszó-emlékeztetőt!