TÁRSADALOMTUDOMÁNY (történelem nélkül) / Pedagógia kategória termékei
Neveléstudomány I-II. kötet

: Neveléstudomány I-II. kötet

Fordító:

Kiadás:

Budapest, 1912

Kiadó:

Magyar Tudományos Akadémia

Kategóriák:

Pedagógia Pszichológia

Nyelv:

Magyar

Sorozat:

MTA könyvtár

Terjedelem:

287 p., 275 p.

Kötésmód:

egészvászon

tartalom:

˝E műben a tanítás művészetét, a mennyire lehetett, tudományos szempontból vizsgáltam; ez azt jelenti többek között, hogy kipróbáltam és megjavítottam a közönséges tapasztalat elveit oly módon, hogy szembesítettem őket a szellemnek lehető biztosan megállapított törvényeivel. Egy hosszabb fejezetet arra szántani, hogy az értelemnek és az érzelmeknek a nevelésre való vonatkozásait fejtegessem. A mű hátralevő része ama különböző kérdésekkel foglalkozik, melyek a tárggyal különösebb kapcsolatban vannak. Bizonyos kifejezések és szólásmódok kiváló szerepet visznek a különböző fejtegetésekben. Kezdettől fogva rajta voltam, hogy mindegyiküknek pontos jelentést adjak. Ilyenek: az emlékezet, az ítélőképesség, a képzelet, az ismeretestől az ismeretlenhez való haladás, az analysis és a synthesis, a szemléltető oktatás, az informatio és a kiképzés, egyetlen dolog alapos megtanulása. Külön tárgyalást szenteltem továbbá a nevelő értékeknek, azaz igyekeztem megállapítani a különböző, az oktatás rendes menetében szokásos tárgyaknak az értékét; legbővebben az exact tudományokról szóltam.˝

leírás:

Az első kötet címlapját kitépték

Ár:

nincs raktáron, előjegyezhető
 

Hogyan böngészhetek?

Ahogyan a leginkább kényelmes Önnek! Tekintse át kínálatunkat témakör, szerző, sorozat vagy cím szerint, vagy használja a részletes keresőt!

 

Hogyan értesülhetek az új ajánlatokról?

Rendeljen hírlevelet, így mindig naprakész lesz, és csak a kiválasztott témákat küldjük el!

 

Hogyan rendelhetek?

A raktáron lévő könyveket a ""-ba helyezve rendelheti meg! Ha a keresett könyv nem található, kérjük, jegyezze elő, s igyekszünk minél hamarabb beszerezni. (További segítség...)

Belépés

Még nem regisztrált? Kattintson a Facebook-belépés gombra vagy, ide kattintva hagyományos regisztrációt kezdeményezhet.

Súgó

Jelszó-emlékeztető kérése

A jelszó-emlékeztetőt elküldtük a megadott e-mail címre.
A levél kézbesítése legfeljebb néhány perc. Ha jelszó-emlékeztetője nem érkezik meg egy órán belül, kérje kollégáink segítségét!
A megadott email cím nem található
Ehhez az e-mail címhez nem áll módunkban jelszó-emlékeztetőt küldeni!

Az e-mail címhez, amelyhez az imént jelszó-emlékeztetőt kért, nem visszaigazolt felhasználói fiók tartozik, ezért ezzel az e-mail címmel és a hozzá tartozó jelszóval egyelőre nem lehet belépni. Kérjük, ellenőrizze e-mail postafiókját, és a kiküldött értesítőben található link segítségével erősítse meg regisztrációs szándékát. Ezt követően az eredetileg megadott jelszavával beléphet felhasználói fiókjába.

A megadott e-mail címre nincs lehetőség jelszó-emlékeztetőt kérni.

Jelentkezzen be Facebook vagy LinkedIn segítségével!

Adja meg korábban regisztrált e-mail címét, hogy elküldhessük Önnek a jelszó-emlékeztetőt!