TÁRSADALOMTUDOMÁNY (történelem nélkül) / Pedagógia kategória termékei
Óvodai játékok Szabolcsban

Óvodai játékok Szabolcsban

Szerkesztő:

Kiadás:

Budapest,

Kiadó:

Népművelési Propaganda Iroda

Kategóriák:

Pedagógia Néprajz Játék

Sorozat:

Bábjátékos Kiskönyvtár

Terjedelem:

107 p.

Kötésmód:

papír

ISBN:

9635627769

tartalom:

"A bábjátszás az ősi művészetek közé tartozik. Mondhatnánk úgy is, hogy a színjáték egyik ősi és ma is élő formája, s így az egyéb művészeti ágakhoz hasonlóan és azok mellett a személyiségformálás egyik sajátos eszköze. Éppen ezért a gyermeknevelő intézmények egyik jelentős nevelési módszere lehet. Hangsúlyozni kívánom, lehet, de – ha vannak is jelentős eredményeink – egyelőre még nem az: széles körű elterjesztése és alkalmazása – véleményem szerint – még korántsem olyan mérvű, mint amilyennek lennie kellene.
Mindannyian tudjuk, hogy a bábjátszásban sajátos módon jelenik meg az értelmi, érzelmi, erkölcsi, esztétikai nevelés lehetősége.
A sokféle hatás összetettebben motiválja a gyermeki lelket: fogékonyan azonosul a bábdarabok hőseivel, pontosan elválasztja a jót a rossztól, a szépet a rúttól. A cselekvés, a szöveg, a tér együttes megjelenése mély impulzusokat gerjeszt, ami minden erkölcsi, esztétikai hatás befogadásának alapfeltétele.
Ezek alapos felismerésének az eredménye, hogy az elmúlt néhány évben Szabolcs-Szatmár megyében fokozottabban foglalkozunk az óvodai bábjátszás módszertanával.
Nem szabad figyelmen kívül hagyni azt a tényt, hogy a bábjátszásnak a Szabolcs-Szatmár Megyei Művelődési Központban nagy múltja és hagyománya van. E művészeti ágban Orosz Zoltán és Tőkey Károly kiemelkedő személyiségek voltak. Ők kezdték el az óvónőkkel való intenzív foglalkozást is, vontak be közülük egyre többet a működési engedélyt szerző és továbbképző tanfolyamokra. Ezt a hagyományt folytatja jelenleg Bárdi Margit, az intézmény bábművészeti főelőadója.
"

Ár:

nincs raktáron, előjegyezhető
 

Hogyan böngészhetek?

Ahogyan a leginkább kényelmes Önnek! Tekintse át kínálatunkat témakör, szerző, sorozat vagy cím szerint, vagy használja a részletes keresőt!

 

Hogyan értesülhetek az új ajánlatokról?

Rendeljen hírlevelet, így mindig naprakész lesz, és csak a kiválasztott témákat küldjük el!

 

Hogyan rendelhetek?

A raktáron lévő könyveket a ""-ba helyezve rendelheti meg! Ha a keresett könyv nem található, kérjük, jegyezze elő, s igyekszünk minél hamarabb beszerezni. (További segítség...)

Belépés

Még nem regisztrált? Kattintson a Facebook-belépés gombra vagy, ide kattintva hagyományos regisztrációt kezdeményezhet.

Súgó

Jelszó-emlékeztető kérése

A jelszó-emlékeztetőt elküldtük a megadott e-mail címre.
A levél kézbesítése legfeljebb néhány perc. Ha jelszó-emlékeztetője nem érkezik meg egy órán belül, kérje kollégáink segítségét!
A megadott email cím nem található
Ehhez az e-mail címhez nem áll módunkban jelszó-emlékeztetőt küldeni!

Az e-mail címhez, amelyhez az imént jelszó-emlékeztetőt kért, nem visszaigazolt felhasználói fiók tartozik, ezért ezzel az e-mail címmel és a hozzá tartozó jelszóval egyelőre nem lehet belépni. Kérjük, ellenőrizze e-mail postafiókját, és a kiküldött értesítőben található link segítségével erősítse meg regisztrációs szándékát. Ezt követően az eredetileg megadott jelszavával beléphet felhasználói fiókjába.

A megadott e-mail címre nincs lehetőség jelszó-emlékeztetőt kérni.

Jelentkezzen be Facebook vagy LinkedIn segítségével!

Adja meg korábban regisztrált e-mail címét, hogy elküldhessük Önnek a jelszó-emlékeztetőt!