TÁRSADALOMTUDOMÁNY (történelem nélkül) / Pedagógia kategória termékei
Pestalozzi válogatott paedagogiai munkái IV. kötet. Lénárd és Gertrud

: Pestalozzi válogatott paedagogiai munkái IV. kötet. Lénárd és Gertrud

Fordító:

Kiadás:

Budapest, 1882

Kiadó:

A fordító(k) kiadása

Kategóriák:

Pedagógia

Nyelv:

Magyar

Terjedelem:

380 p.

Kötésmód:

félvászon

tartalom:

Johann Heinrich (Zürich, 1746 - Brugg, 1827): svájci pedagógus, a neveléstörténet egyik legnagyobb alakja. Olyan korban élt, amikor hazája mélyreható társadalmi átalakuláson ment át. Az abszolutikusan kormányzott kicsi városállam, Zürich a polgári demokratikus rend rövid ideig tartó uralma után, a bontakozó kapitalizmus igényeivel számot vető kompromisszum jött létre a feudális uralkodó réteg és a tőke új urai között. Pestalozzi szűkös körülmények között élő családját a sebészorvos apa korán árván hagyta, és ő anyjának és egy önfeláldozó cselédlánynak a keze alatt ábrándos-életidegen ifjúvá serdült. Nősülése után, az 1768-1769. évben Zürich közelében megvásárolta a Neuhof nak nevezett birtokot, amelyen mintagazdaságot akart létesíteni, hogy családját eltartsa, és példájával a parasztnépen is segíteni tudjon. Sorozatos balsikerek után 1784-ben a Neuhofon szegényintézetet létesített. Társadalmi támogatással szegény gyermekeket fogadott magához, hogy gyapotfonással és földműveléssel megtermeljék eltartásuk költségeit, és közben emberhez méltó nev.-ben és oktatásban részesüljenek. Ötéves erőfeszítés után ez a vállalkozása is csődbe ment, és két évtizeden át Pestalozzi számára nem nyílt más lehetőség, mint hogy írásban küzdjön eszméiért. A legnagyobb sikert Lienhard und Gertrud (Lénárd és Gertrúd) c. regényes műve hozta, amelynek szerzőjeként Pestalozzit a francia konvent 1792-ben a "Francia Köztársaság polgára" címmel tüntette ki.

Ár:

nincs raktáron, előjegyezhető
 

Hogyan böngészhetek?

Ahogyan a leginkább kényelmes Önnek! Tekintse át kínálatunkat témakör, szerző, sorozat vagy cím szerint, vagy használja a részletes keresőt!

 

Hogyan értesülhetek az új ajánlatokról?

Rendeljen hírlevelet, így mindig naprakész lesz, és csak a kiválasztott témákat küldjük el!

 

Hogyan rendelhetek?

A raktáron lévő könyveket a ""-ba helyezve rendelheti meg! Ha a keresett könyv nem található, kérjük, jegyezze elő, s igyekszünk minél hamarabb beszerezni. (További segítség...)

Belépés

Még nem regisztrált? Kattintson a Facebook-belépés gombra vagy, ide kattintva hagyományos regisztrációt kezdeményezhet.

Súgó

Jelszó-emlékeztető kérése

A jelszó-emlékeztetőt elküldtük a megadott e-mail címre.
A levél kézbesítése legfeljebb néhány perc. Ha jelszó-emlékeztetője nem érkezik meg egy órán belül, kérje kollégáink segítségét!
A megadott email cím nem található
Ehhez az e-mail címhez nem áll módunkban jelszó-emlékeztetőt küldeni!

Az e-mail címhez, amelyhez az imént jelszó-emlékeztetőt kért, nem visszaigazolt felhasználói fiók tartozik, ezért ezzel az e-mail címmel és a hozzá tartozó jelszóval egyelőre nem lehet belépni. Kérjük, ellenőrizze e-mail postafiókját, és a kiküldött értesítőben található link segítségével erősítse meg regisztrációs szándékát. Ezt követően az eredetileg megadott jelszavával beléphet felhasználói fiókjába.

A megadott e-mail címre nincs lehetőség jelszó-emlékeztetőt kérni.

Jelentkezzen be Facebook vagy LinkedIn segítségével!

Adja meg korábban regisztrált e-mail címét, hogy elküldhessük Önnek a jelszó-emlékeztetőt!