TÁRSADALOMTUDOMÁNY (történelem nélkül) / Pedagógia kategória termékei
Taneszközök Magyarországon iskolai háttérrel

: Taneszközök Magyarországon iskolai háttérrel

Kiadás:

h. n., 1989

Kiadó:

A szerző

Kategóriák:

Pedagógia Kiadta: a szerző

Nyelv:

Magyar

Terjedelem:

170 p.

Kötésmód:

papír

tartalom:

„Taneszközök! Mi is tartozik ezek fogalmához? A Pedagógiai Lexikon és az Oktatástechnikai Kislexikon szabatosan meghatározza, szakszerűen csoportosítja és tételesen fölsorolja ezeket az egymástól lényegesen eltérő feladatkörű eszközöket E fölsorolás megismétlésére tehát itt nincs szükség. De nincs szűkség erre azért sem, mert a jelen könyv a lexikonon túlmenően általánosságban taneszköznek tekint minden olyan tárgyat, mely az oktatás folyamatában fölhasználható vagy kapcsolatba hozható (pálca, kard stb.). Ezeket az eszközöket azonban nem a nevelésben betöltött szerepének, hanem a szakirodalmi forrásanyag mennyiségének megfelelő súllyal tárgyalja. Ebből az is sejthető, hogy a taneszköz fogalma az idők folyamán nem mindig volt azonos a mostanival: Ez az írás szándékosan nem foglalkozik súlyának megfelelően a tankönyv szerepével sem. Az – mint különlegesen fontos műfaj, mint a tudomány által föltárt tények és összefüggések leszűrt és legbizonyosabb eredményeinek didaktikus foglalata – másutt külön tárgyalást érdemel.
Külön is föl kell hívnunk a figyelmet arra, hogy e könyv a taneszközöket nem önmagukban, hanem környezetükben, iskolai, nevelői és történelmi háttérbe helyezve világítja meg, és adatokkal, forrásmunkákkal támasztja alá állításait. Amikor az olvasó majd megbírálja e könyv tartalmát, és belőle esetleg sok mindent hiányol, az majd nem azért lesz, mert írójának képzelete szegényes, hanem azért, mert megfelelő források hiányában nem akarta rontani az összegyűjtött adatok tényszerűségének hitelességét.”

leírás:

Ragasztott kötése meglazult.

Állapot:

használt, de jó állapot

Ár:

900 Ftrendelhető
 

Hogyan böngészhetek?

Ahogyan a leginkább kényelmes Önnek! Tekintse át kínálatunkat témakör, szerző, sorozat vagy cím szerint, vagy használja a részletes keresőt!

 

Hogyan értesülhetek az új ajánlatokról?

Rendeljen hírlevelet, így mindig naprakész lesz, és csak a kiválasztott témákat küldjük el!

 

Hogyan rendelhetek?

A raktáron lévő könyveket a ""-ba helyezve rendelheti meg! Ha a keresett könyv nem található, kérjük, jegyezze elő, s igyekszünk minél hamarabb beszerezni. (További segítség...)

Belépés

Még nem regisztrált? Kattintson a Facebook-belépés gombra vagy, ide kattintva hagyományos regisztrációt kezdeményezhet.

Súgó

Jelszó-emlékeztető kérése

A jelszó-emlékeztetőt elküldtük a megadott e-mail címre.
A levél kézbesítése legfeljebb néhány perc. Ha jelszó-emlékeztetője nem érkezik meg egy órán belül, kérje kollégáink segítségét!
A megadott email cím nem található
Ehhez az e-mail címhez nem áll módunkban jelszó-emlékeztetőt küldeni!

Az e-mail címhez, amelyhez az imént jelszó-emlékeztetőt kért, nem visszaigazolt felhasználói fiók tartozik, ezért ezzel az e-mail címmel és a hozzá tartozó jelszóval egyelőre nem lehet belépni. Kérjük, ellenőrizze e-mail postafiókját, és a kiküldött értesítőben található link segítségével erősítse meg regisztrációs szándékát. Ezt követően az eredetileg megadott jelszavával beléphet felhasználói fiókjába.

A megadott e-mail címre nincs lehetőség jelszó-emlékeztetőt kérni.

Jelentkezzen be Facebook vagy LinkedIn segítségével!

Adja meg korábban regisztrált e-mail címét, hogy elküldhessük Önnek a jelszó-emlékeztetőt!