TÁRSADALOMTUDOMÁNY (történelem nélkül) / Pedagógia kategória termékei
Úttörőkről, iskolásokról

: Úttörőkről, iskolásokról

Fordító:

Kiadás:

Budapest, 1955

Kiadó:

Ifjúsági Könyvkiadó

Kategóriák:

Pedagógia Kommunizmus

Nyelv:

Magyar

Terjedelem:

239 p.

Kötésmód:

egészvászon

tartalom:

Krupszkaja, Nagyezsda Konsztantyinovna (Szentpétervár 1869 - Moszkva, 1939) a szovjet állam és párt egyik vezető személyisége, Lenin élettársa, a pedagógia doktora, a Szovjetunió Tudományos Akadémia tagja. Népbiztoshelyettesként részt vett az iskolapolitika elveit rögzítő dokumentumok kidolgozásában. Az Állami Tudományos Tanács pedagógiai szekciójának vezetőjeként irányította a tanulmányi törvény készítését. Feladatai megoldásában segítette széles körű pedagógi és neveléstörténeti tájékozottsága, klasszikus és modern pedagógiai ismerete. Az oktatás tartalmi, szervezeti és módszertani kérdései kapcsán kritikusan szemlélte a Nyugaton elterjedt új törekvéseket (projektmódszer, Dalton-terv), de azok felhasználása elől nem zárkózott el. Intenzíven fogalmazott az iskola és a társadalom, az iskolai és családi nevelés kapcsolatával.

Ár:

nincs raktáron, előjegyezhető
 

Hogyan böngészhetek?

Ahogyan a leginkább kényelmes Önnek! Tekintse át kínálatunkat témakör, szerző, sorozat vagy cím szerint, vagy használja a részletes keresőt!

 

Hogyan értesülhetek az új ajánlatokról?

Rendeljen hírlevelet, így mindig naprakész lesz, és csak a kiválasztott témákat küldjük el!

 

Hogyan rendelhetek?

A raktáron lévő könyveket a ""-ba helyezve rendelheti meg! Ha a keresett könyv nem található, kérjük, jegyezze elő, s igyekszünk minél hamarabb beszerezni. (További segítség...)

Belépés

Még nem regisztrált? Kattintson a Facebook-belépés gombra vagy, ide kattintva hagyományos regisztrációt kezdeményezhet.

Súgó

Jelszó-emlékeztető kérése

A jelszó-emlékeztetőt elküldtük a megadott e-mail címre.
A levél kézbesítése legfeljebb néhány perc. Ha jelszó-emlékeztetője nem érkezik meg egy órán belül, kérje kollégáink segítségét!
A megadott email cím nem található
Ehhez az e-mail címhez nem áll módunkban jelszó-emlékeztetőt küldeni!

Az e-mail címhez, amelyhez az imént jelszó-emlékeztetőt kért, nem visszaigazolt felhasználói fiók tartozik, ezért ezzel az e-mail címmel és a hozzá tartozó jelszóval egyelőre nem lehet belépni. Kérjük, ellenőrizze e-mail postafiókját, és a kiküldött értesítőben található link segítségével erősítse meg regisztrációs szándékát. Ezt követően az eredetileg megadott jelszavával beléphet felhasználói fiókjába.

A megadott e-mail címre nincs lehetőség jelszó-emlékeztetőt kérni.

Jelentkezzen be Facebook vagy LinkedIn segítségével!

Adja meg korábban regisztrált e-mail címét, hogy elküldhessük Önnek a jelszó-emlékeztetőt!