TÖRTÉNELEM / Politika kategória termékei
Isten nevében? I. János Pál pápa rejtélyes halála. A tények és ami mögöttük van

: Isten nevében? I. János Pál pápa rejtélyes halála. A tények és ami mögöttük van

Fordító:

Kiadás:

Budapest, 1984

Kiadó:

Magyar Könyvklub

Kategóriák:

Politika Kereszténység

Nyelv:

Magyar

Terjedelem:

390 p.

Kötésmód:

karton

tartalom:

˝I. János Pál (Albino Luciani) pápa halálának híre szerte a világon mély gyászba borította és elbizonytalanította a hívőket. A komoly tekintetű VI. Pál konzervatív és szigorú pontifikátusa után rövid idő alatt mindenkinek a szívéhez nőtt az egykori velencei pátriárka természetes viselkedése és derűs tekintete. A "mosolygó pápa": ez a jelző minden másnál jobban érzékelteti az oldott légkört az "urbi et orbi", a nép és főpásztora között. Mindamellett akadtak olyanok, akik megkönnyebbülést éreztek I. János Pál halálakor, hiszen pápaságának harminchárom napja alatt veszedelmessé vált számunkra. Nyilvánvaló, hogy a konklávéban Albino Luciani azon bíboros testvéreinek szavazatát is megkapta, akik pedig mindent megmozgattak annak érdekében, hogy akadályokat gördítsenek a Vatikán politikájának gyökeres megváltozása elé. Tévedtek: I. János Pál félreérthetetlenül a tudásunkra hozta, hogy nagy horderejű reformokra törekszik, s rendet kíván teremteni az egyház belső ügyeiben is. Ő, az egyenes gerincű és megvesztegethetetlen pap, aki - bárhol munkálkodott is - mindig az Evangélium szellemiségét állította tevékenységének középpontjába s a szegények egyházáért harcolt, a katolikus egyház hatalmi centrumában a csalás és a korrupció szövevényével találta magát szemben: a maffiával kötött s az egész világot behálózó sötét üzletekkel, a P2 szabadkőműves-páhollyal való szoros együttműködéssel...˝

Ár:

nincs raktáron, előjegyezhető
 

Hogyan böngészhetek?

Ahogyan a leginkább kényelmes Önnek! Tekintse át kínálatunkat témakör, szerző, sorozat vagy cím szerint, vagy használja a részletes keresőt!

 

Hogyan értesülhetek az új ajánlatokról?

Rendeljen hírlevelet, így mindig naprakész lesz, és csak a kiválasztott témákat küldjük el!

 

Hogyan rendelhetek?

A raktáron lévő könyveket a ""-ba helyezve rendelheti meg! Ha a keresett könyv nem található, kérjük, jegyezze elő, s igyekszünk minél hamarabb beszerezni. (További segítség...)

Belépés

Még nem regisztrált? Kattintson a Facebook-belépés gombra vagy, ide kattintva hagyományos regisztrációt kezdeményezhet.

Súgó

Jelszó-emlékeztető kérése

A jelszó-emlékeztetőt elküldtük a megadott e-mail címre.
A levél kézbesítése legfeljebb néhány perc. Ha jelszó-emlékeztetője nem érkezik meg egy órán belül, kérje kollégáink segítségét!
A megadott email cím nem található
Ehhez az e-mail címhez nem áll módunkban jelszó-emlékeztetőt küldeni!

Az e-mail címhez, amelyhez az imént jelszó-emlékeztetőt kért, nem visszaigazolt felhasználói fiók tartozik, ezért ezzel az e-mail címmel és a hozzá tartozó jelszóval egyelőre nem lehet belépni. Kérjük, ellenőrizze e-mail postafiókját, és a kiküldött értesítőben található link segítségével erősítse meg regisztrációs szándékát. Ezt követően az eredetileg megadott jelszavával beléphet felhasználói fiókjába.

A megadott e-mail címre nincs lehetőség jelszó-emlékeztetőt kérni.

Jelentkezzen be Facebook vagy LinkedIn segítségével!

Adja meg korábban regisztrált e-mail címét, hogy elküldhessük Önnek a jelszó-emlékeztetőt!