TÖRTÉNELEM / Politika kategória termékei
A béke katonája. Jichák Rabin élete (1922-1995)

: A béke katonája. Jichák Rabin élete (1922-1995)

Fordító:

Kiadás:

Budapest, 1999

Kiadó:

Aquila Könyvkiadó

Kategóriák:

Politika Életrajz Közel-Kelet

Nyelv:

Magyar

Terjedelem:

587 p., ill.

Kötésmód:

karton

ISBN:

9636790604

tartalom:

"Aki ezt a könyvet elolvassa, nem csupán Jichák Rabinnal, a nagy formátumú politikussal köt közeli ismeretséget, hanem az emberrel is, aki elválaszthatatlan a nagy eszméktől - a szorongó, szenvedő, szerető, gyűlölő és tévedő emberrel, akit idő előtt kioltott élete megakadályozott abban, hogy beteljesítse a nagy gondolatot, és békét teremtsen az örök ellenségeskedés földjén. Micsoda tragédia, hogy nem is az ellenség, hanem saját népének elvakult fanatikusai oltották ki a béke katonájának életét, hosszú időre visszavetve a hihetetlenül bátor és merész gondolat, az egyedül lehetséges megoldás, a zsidók és arabok közti kézfogás megvalósítását! A folyamat Rabin borzalmas halálával elakadt, de most, hogy ismét hívei és követői kezébe került Izrael elvesztése, talán - halkan, csendben - reménykedhetünk, hogy ez a nagy szellem nem élt hiába, s utódai Ehud Barak vezetésével beteljesítik Oslo szellemét. A világhírű újságíró, Dan Kurzman sokáig élt és dolgozott Rabin közelében, alapos kutatómunkája nyomán olyan világba kapunk betekintést, amelynek ismerete és tárgyilagos elemzése e nagyszerű könyv nélkül szinte lehetetlen."

Ár:

nincs raktáron, előjegyezhető
 

Hogyan böngészhetek?

Ahogyan a leginkább kényelmes Önnek! Tekintse át kínálatunkat témakör, szerző, sorozat vagy cím szerint, vagy használja a részletes keresőt!

 

Hogyan értesülhetek az új ajánlatokról?

Rendeljen hírlevelet, így mindig naprakész lesz, és csak a kiválasztott témákat küldjük el!

 

Hogyan rendelhetek?

A raktáron lévő könyveket a ""-ba helyezve rendelheti meg! Ha a keresett könyv nem található, kérjük, jegyezze elő, s igyekszünk minél hamarabb beszerezni. (További segítség...)

Belépés

Még nem regisztrált? Kattintson a Facebook-belépés gombra vagy, ide kattintva hagyományos regisztrációt kezdeményezhet.

Súgó

Jelszó-emlékeztető kérése

A jelszó-emlékeztetőt elküldtük a megadott e-mail címre.
A levél kézbesítése legfeljebb néhány perc. Ha jelszó-emlékeztetője nem érkezik meg egy órán belül, kérje kollégáink segítségét!
A megadott email cím nem található
Ehhez az e-mail címhez nem áll módunkban jelszó-emlékeztetőt küldeni!

Az e-mail címhez, amelyhez az imént jelszó-emlékeztetőt kért, nem visszaigazolt felhasználói fiók tartozik, ezért ezzel az e-mail címmel és a hozzá tartozó jelszóval egyelőre nem lehet belépni. Kérjük, ellenőrizze e-mail postafiókját, és a kiküldött értesítőben található link segítségével erősítse meg regisztrációs szándékát. Ezt követően az eredetileg megadott jelszavával beléphet felhasználói fiókjába.

A megadott e-mail címre nincs lehetőség jelszó-emlékeztetőt kérni.

Jelentkezzen be Facebook vagy LinkedIn segítségével!

Adja meg korábban regisztrált e-mail címét, hogy elküldhessük Önnek a jelszó-emlékeztetőt!