TÖRTÉNELEM / Politika kategória termékei
A fegyveres küzdelem és a gazdaság

: A fegyveres küzdelem és a gazdaság

Kiadás:

Budapest,

Kiadó:

Zrínyi Katonai Kiadó

Kategóriák:

Politika Hadtörténelem

Nyelv:

Magyar

Terjedelem:

191 p.

Kötésmód:

karton

tartalom:

A háború az osztálytársadalmak egyik legbonyolultabb jelensége. Az osztálytársadalmak kibékíthetetlen ellentmondásaikat gyakran erőszakos eszközökkel, háborúk útján próbálják megoldani. Az erőszak alkalmazásához, a háborúk viseléséhez még a társadalmi fejlődés legalsó fokán is bizonyos eszközökre, fegyverekre és mindenekelőtt háborúra felkészített emberekre (katonákra) volt szükség. Kezdetben az eszközök alig tértek el a mindennapi élet fenntartásához - a vadászathoz, földműveléshez és halászathoz - használt eszközöktől. Mindazonáltal még az ilyen jellegű háborúk is nagymértékeben igénybe vették a szemben álló felek összes anyagi és élőerőforrásait. A társadalmi fejlődés magasabb fokán, de különösen a háborúk megvívásához egyre nagyobb létszámú, lehetőleg állandó hadseregre és mind bonyolultabb hadfelszerelésre volt szükség.

Ár:

nincs raktáron, előjegyezhető
 

Hogyan böngészhetek?

Ahogyan a leginkább kényelmes Önnek! Tekintse át kínálatunkat témakör, szerző, sorozat vagy cím szerint, vagy használja a részletes keresőt!

 

Hogyan értesülhetek az új ajánlatokról?

Rendeljen hírlevelet, így mindig naprakész lesz, és csak a kiválasztott témákat küldjük el!

 

Hogyan rendelhetek?

A raktáron lévő könyveket a ""-ba helyezve rendelheti meg! Ha a keresett könyv nem található, kérjük, jegyezze elő, s igyekszünk minél hamarabb beszerezni. (További segítség...)

Belépés

Még nem regisztrált? Kattintson a Facebook-belépés gombra vagy, ide kattintva hagyományos regisztrációt kezdeményezhet.

Súgó

Jelszó-emlékeztető kérése

A jelszó-emlékeztetőt elküldtük a megadott e-mail címre.
A levél kézbesítése legfeljebb néhány perc. Ha jelszó-emlékeztetője nem érkezik meg egy órán belül, kérje kollégáink segítségét!
A megadott email cím nem található
Ehhez az e-mail címhez nem áll módunkban jelszó-emlékeztetőt küldeni!

Az e-mail címhez, amelyhez az imént jelszó-emlékeztetőt kért, nem visszaigazolt felhasználói fiók tartozik, ezért ezzel az e-mail címmel és a hozzá tartozó jelszóval egyelőre nem lehet belépni. Kérjük, ellenőrizze e-mail postafiókját, és a kiküldött értesítőben található link segítségével erősítse meg regisztrációs szándékát. Ezt követően az eredetileg megadott jelszavával beléphet felhasználói fiókjába.

A megadott e-mail címre nincs lehetőség jelszó-emlékeztetőt kérni.

Jelentkezzen be Facebook vagy LinkedIn segítségével!

Adja meg korábban regisztrált e-mail címét, hogy elküldhessük Önnek a jelszó-emlékeztetőt!