TÖRTÉNELEM / Politika kategória termékei
A

: A "keményfejű" bajor Franz Josef Strauss

Kiadás:

Budapest, 1990

Kiadó:

Zrínyi Kiadó

Kategóriák:

Politika Életrajz

Nyelv:

Magyar

Terjedelem:

109 p., ill.

Kötésmód:

papír

tartalom:

Jó negyven esztendeje a bajor tartományi parlamentben volt egy Franz Strauss nevű CSU-honatya, akiről vajmi keveset jegyeztek fel az NSZK és Bajorország újkori történelmének krónikásai. Egyvalamit azonban bizonyosan rögzítettek az utókornak: miatta, a névazonosság megszüntetése okán kezdte használni mindkét keresztnevét - az ugyancsak a bajorok honában és úgyszintén a keresztényszociális unió soraiban - a politikai pályán startoló Franz Josef Strauss! Ez utóbbi politikus hamar ismertté vált, s nemsokára - amerikai mintára - nevének három kezdőbetűjével kezdték emlegetni a sajtóban: F. J. S.! F. J. S., az akkor még ismeretlen bajor politikus nagyívű politikai pályát futott be, s az NSZK viszonylag rövig történelme egyik legszínesebb, s egyben legellentmondásosabb politikai személyiségévé vált. Nagyra törő ambíciók, politikai kíméletlenség az ellenfelekkel szemben, nyers bárdolatlan stílus, az élet mohó habzsolása éppúgy Strauss énjéhez tartozott, mint az akaraterő, céltudatosság, a megújulás képessége....

Ár:

nincs raktáron, előjegyezhető
 

Hogyan böngészhetek?

Ahogyan a leginkább kényelmes Önnek! Tekintse át kínálatunkat témakör, szerző, sorozat vagy cím szerint, vagy használja a részletes keresőt!

 

Hogyan értesülhetek az új ajánlatokról?

Rendeljen hírlevelet, így mindig naprakész lesz, és csak a kiválasztott témákat küldjük el!

 

Hogyan rendelhetek?

A raktáron lévő könyveket a ""-ba helyezve rendelheti meg! Ha a keresett könyv nem található, kérjük, jegyezze elő, s igyekszünk minél hamarabb beszerezni. (További segítség...)

Belépés

Még nem regisztrált? Kattintson a Facebook-belépés gombra vagy, ide kattintva hagyományos regisztrációt kezdeményezhet.

Súgó

Jelszó-emlékeztető kérése

A jelszó-emlékeztetőt elküldtük a megadott e-mail címre.
A levél kézbesítése legfeljebb néhány perc. Ha jelszó-emlékeztetője nem érkezik meg egy órán belül, kérje kollégáink segítségét!
A megadott email cím nem található
Ehhez az e-mail címhez nem áll módunkban jelszó-emlékeztetőt küldeni!

Az e-mail címhez, amelyhez az imént jelszó-emlékeztetőt kért, nem visszaigazolt felhasználói fiók tartozik, ezért ezzel az e-mail címmel és a hozzá tartozó jelszóval egyelőre nem lehet belépni. Kérjük, ellenőrizze e-mail postafiókját, és a kiküldött értesítőben található link segítségével erősítse meg regisztrációs szándékát. Ezt követően az eredetileg megadott jelszavával beléphet felhasználói fiókjába.

A megadott e-mail címre nincs lehetőség jelszó-emlékeztetőt kérni.

Jelentkezzen be Facebook vagy LinkedIn segítségével!

Adja meg korábban regisztrált e-mail címét, hogy elküldhessük Önnek a jelszó-emlékeztetőt!