TÖRTÉNELEM / Politika kategória termékei
A kínai kérdés

: A kínai kérdés

Fordító:

Kiadás:

Budapest, 1968

Kiadó:

Kossuth Könyvkiadó

Kategóriák:

Politika Kína történelme Kommunizmus

Nyelv:

Magyar

Terjedelem:

221 p.

Kötésmód:

nyl

tartalom:

A neves francia marxista filozófus könyve Kína történelmi múltjába mélyen visszanyúlva vizsgálja a Kínában kialakult helyzet eredetét és okait. Vizsgálódásának főbb szempontjai a következők: a termelési módok fejlődése a régi és az új Kínában; a nemzeti harcok a szocialista forradalom győzelméig; a nemzeti küzdelmek és az osztályharc kölcsönhatása; a kínai forradalom elméleti kérdései - a szocializmusra való áttérés olyan országban, amelyben nem fejlődött ki a kapitalista termelési mód; a parasztság és a nemzeti burzsoázia szerepének értékelése stb. - a gazdasági fejlesztési tervek a felszabadult Kínában; a "nagy ugrás" és a népi kommunák vonatkozásában követett politika bírálata; a "kulturális forradalom" kritikai elemzése és ezzel összefüggésben a kínai kultúra hagyományaiból adódó problémák; a kínai "permanens forradalom-elmélet" bírálata; Mao Ce-tung dialektikája; békés egymás mellett élés, háború és forradalom; áttérés a szocializmusra - békés út vagy fegyveres harc; a szocialista humanizmussal való kínai szembehelyezkedés. Garaudy a tőle megszokott tudományos alapossággal elemzi mindezeket a kérdéseket. Az elméleti kérdések taglalása során bőségesen idézi a marxizmus klasszikusait.

Állapot:

használt, de jó állapot

Ár:

600 Ftrendelhető
 

Hogyan böngészhetek?

Ahogyan a leginkább kényelmes Önnek! Tekintse át kínálatunkat témakör, szerző, sorozat vagy cím szerint, vagy használja a részletes keresőt!

 

Hogyan értesülhetek az új ajánlatokról?

Rendeljen hírlevelet, így mindig naprakész lesz, és csak a kiválasztott témákat küldjük el!

 

Hogyan rendelhetek?

A raktáron lévő könyveket a ""-ba helyezve rendelheti meg! Ha a keresett könyv nem található, kérjük, jegyezze elő, s igyekszünk minél hamarabb beszerezni. (További segítség...)

Belépés

Még nem regisztrált? Kattintson a Facebook-belépés gombra vagy, ide kattintva hagyományos regisztrációt kezdeményezhet.

Súgó

Jelszó-emlékeztető kérése

A jelszó-emlékeztetőt elküldtük a megadott e-mail címre.
A levél kézbesítése legfeljebb néhány perc. Ha jelszó-emlékeztetője nem érkezik meg egy órán belül, kérje kollégáink segítségét!
A megadott email cím nem található
Ehhez az e-mail címhez nem áll módunkban jelszó-emlékeztetőt küldeni!

Az e-mail címhez, amelyhez az imént jelszó-emlékeztetőt kért, nem visszaigazolt felhasználói fiók tartozik, ezért ezzel az e-mail címmel és a hozzá tartozó jelszóval egyelőre nem lehet belépni. Kérjük, ellenőrizze e-mail postafiókját, és a kiküldött értesítőben található link segítségével erősítse meg regisztrációs szándékát. Ezt követően az eredetileg megadott jelszavával beléphet felhasználói fiókjába.

A megadott e-mail címre nincs lehetőség jelszó-emlékeztetőt kérni.

Jelentkezzen be Facebook vagy LinkedIn segítségével!

Adja meg korábban regisztrált e-mail címét, hogy elküldhessük Önnek a jelszó-emlékeztetőt!