TÖRTÉNELEM / Politika kategória termékei
A konzervativizmus ésszerűsége

: A konzervativizmus ésszerűsége

Kiadás:

Budapest, 2001

Kiadó:

Európa Könyvkiadó

Kategóriák:

Politika

Nyelv:

Magyar

Terjedelem:

378 p.

Kötésmód:

karton

ISBN:

9630769182

tartalom:

"John Kekes második magyar nyelven is olvasható könyve az ugyanebben a sorozatban 1999-ben megjelent A liberalizmus ellen címet viselő könyv folytatása. A szerző szándéka szerint a két kötet egymást kiegészítve képviseli ütőképes formában a korszerű konzervatív politikai filozófia alapjait. Jelen könyv gondolatmenetének pilléreit a szkepticizmus, a pluralizmus, a tradicionalizmus és a pesszimizmus - illetve ezek kifejtése - adják. Ezek az álláspontok Kekes felfogása szerint két-két szélsőség között helyezkednek el, s valamilyen alapvetően fontos erkölcsi igazságot fejeznek ki. Kékes szerint az erkölcs a politikai tevékenység magja. Szerkezete háromszintű: egyetemes, társadalmi és egyéni erkölcsi követelményeket különböztethetünk meg, s a legfontosabb követelmény éppen ennek a hármas szerkezetnek a megőrzése. Csak olyan politikai berendezkedés fogadható el, amely ezt a feladatot teljesíteni képes, s amely - ennek révén - a lehető legnagyobb mértékben mozdítja előre minden egyes egyén boldogulását, segíti elő életfelfogásának valóra váltását. A könyv célja, hogy megmutassa: ezt a feladatot az említett erkölcsi igazságokat képviselő konzervatizmus képes a legmegfelelőbben teljesíteni. A könyv nem filozófusoknak íródott elsősorban, érveit minden átlagos műveltségű ember képes megérteni és méltányolni. De ebben nagymértékben segítenek a szerző filozófusi erényei: az érvek szabatos, félreérthetetlen megfogalmazása, a szoros, végsőkig letisztult, kérlelhetetlen logikájú gondolatmenet, a problémákkal való racionális, szentimentalizmustól mentes szembenézés, s a szilárdan vallott politikai meggyőződés. Magyar nyelven ma már viszonylag sok színvonalas történeti megközelítésű értekezés olvasható a konzervatizmussal kapcsolatban. Az érvek és a logika erejére támaszkodó munka azonban alig. John Kekes könyve ezek közé tartozik."

Ár:

nincs raktáron, előjegyezhető
 

Hogyan böngészhetek?

Ahogyan a leginkább kényelmes Önnek! Tekintse át kínálatunkat témakör, szerző, sorozat vagy cím szerint, vagy használja a részletes keresőt!

 

Hogyan értesülhetek az új ajánlatokról?

Rendeljen hírlevelet, így mindig naprakész lesz, és csak a kiválasztott témákat küldjük el!

 

Hogyan rendelhetek?

A raktáron lévő könyveket a ""-ba helyezve rendelheti meg! Ha a keresett könyv nem található, kérjük, jegyezze elő, s igyekszünk minél hamarabb beszerezni. (További segítség...)

Belépés

Még nem regisztrált? Kattintson a Facebook-belépés gombra vagy, ide kattintva hagyományos regisztrációt kezdeményezhet.

Súgó

Jelszó-emlékeztető kérése

A jelszó-emlékeztetőt elküldtük a megadott e-mail címre.
A levél kézbesítése legfeljebb néhány perc. Ha jelszó-emlékeztetője nem érkezik meg egy órán belül, kérje kollégáink segítségét!
A megadott email cím nem található
Ehhez az e-mail címhez nem áll módunkban jelszó-emlékeztetőt küldeni!

Az e-mail címhez, amelyhez az imént jelszó-emlékeztetőt kért, nem visszaigazolt felhasználói fiók tartozik, ezért ezzel az e-mail címmel és a hozzá tartozó jelszóval egyelőre nem lehet belépni. Kérjük, ellenőrizze e-mail postafiókját, és a kiküldött értesítőben található link segítségével erősítse meg regisztrációs szándékát. Ezt követően az eredetileg megadott jelszavával beléphet felhasználói fiókjába.

A megadott e-mail címre nincs lehetőség jelszó-emlékeztetőt kérni.

Jelentkezzen be Facebook vagy LinkedIn segítségével!

Adja meg korábban regisztrált e-mail címét, hogy elküldhessük Önnek a jelszó-emlékeztetőt!