TÖRTÉNELEM / Magyar történelem kategória termékei
A politikai kultúra színképei

: A politikai kultúra színképei

Kiadás:

Budapest, 2004

Kiadó:

Századvég Kiadó

Kategóriák:

Magyar történelem Politika

Nyelv:

Magyar

Terjedelem:

434 p.

Kötésmód:

karton

ISBN:

9639211818

tartalom:

"Az elmúlt tizenöt évben írott munkáimból összeállított válogatás azért ölel fel ilyen hosszú időszakot, mert az érdeklődők számára képet akartam adni arról a korszakról, amelyet a magyar politikatudományban új reformkorszaknak, rendszerváltozásnak és a demokrácia stabilizálódása időszakának nevezünk. Az új évezred elején a társadalomtudományi értelmiség mind szélesebb rétegeiben fogalmazódott meg az igény egy árnyaltabb valóságkép iránt, amely egyaránt vonatkozik a Kádár-korszak politikai szereplőire és szemlélőire, a rendszerváltó politikai elitre és a csendes többségre, a kortárs politikusokra és a választópolgárokra. Régóta foglalkoztat a szabadság, a demokrácia és a politikai kultúra viszonya, lehetőségeik és korlátaik. Ma már tudom, hogy ha egy országban hosszú idő után ismét szabadság van, akkor a demokrácia politikai és jogi intézményeinek kiépítéséhez öt év elegendő idő, a hatékony, versenyképes piacgazdaság tulajdonviszonyainak és szervezeti rendszerének létrehozásához pedig legalább tíz évre van szükség. A demokratikus politikai kultúra kialakításához azonban tizenöt év is kevés. Sokáig jelentős marad azoknak a régi rendszerben szocializálódott társadalmi csoportoknak a súlya, amelyek az új politikai intézmények és gazdasági feltételek között is a régi beidegződés szerint élnek, gondolkodnak és cselekszenek. Közben azonban eszmél és felnő egy új generáció, mely már a szabadság világában szocializálódik, és az új kihívásokra képes új válaszokat adni. Ők lehetnek a demokratikus politikai kultúra, a türelem, a megértés, a párbeszéd letéteményesei."

leírás:

Érvénytelen könyvtári bélyegzővel.

Állapot:

használt, de jó állapot

Ár:

600 Ftrendelhető
 

Hogyan böngészhetek?

Ahogyan a leginkább kényelmes Önnek! Tekintse át kínálatunkat témakör, szerző, sorozat vagy cím szerint, vagy használja a részletes keresőt!

 

Hogyan értesülhetek az új ajánlatokról?

Rendeljen hírlevelet, így mindig naprakész lesz, és csak a kiválasztott témákat küldjük el!

 

Hogyan rendelhetek?

A raktáron lévő könyveket a ""-ba helyezve rendelheti meg! Ha a keresett könyv nem található, kérjük, jegyezze elő, s igyekszünk minél hamarabb beszerezni. (További segítség...)

Belépés

Még nem regisztrált? Kattintson a Facebook-belépés gombra vagy, ide kattintva hagyományos regisztrációt kezdeményezhet.

Súgó

Jelszó-emlékeztető kérése

A jelszó-emlékeztetőt elküldtük a megadott e-mail címre.
A levél kézbesítése legfeljebb néhány perc. Ha jelszó-emlékeztetője nem érkezik meg egy órán belül, kérje kollégáink segítségét!
A megadott email cím nem található
Ehhez az e-mail címhez nem áll módunkban jelszó-emlékeztetőt küldeni!

Az e-mail címhez, amelyhez az imént jelszó-emlékeztetőt kért, nem visszaigazolt felhasználói fiók tartozik, ezért ezzel az e-mail címmel és a hozzá tartozó jelszóval egyelőre nem lehet belépni. Kérjük, ellenőrizze e-mail postafiókját, és a kiküldött értesítőben található link segítségével erősítse meg regisztrációs szándékát. Ezt követően az eredetileg megadott jelszavával beléphet felhasználói fiókjába.

A megadott e-mail címre nincs lehetőség jelszó-emlékeztetőt kérni.

Jelentkezzen be Facebook vagy LinkedIn segítségével!

Adja meg korábban regisztrált e-mail címét, hogy elküldhessük Önnek a jelszó-emlékeztetőt!