TÖRTÉNELEM / Politika kategória termékei
Az előítélet

: Az előítélet

Fordító:

Kiadás:

Budapest, 1977

Kiadó:

Osiris Kiadó

Kategóriák:

Politika Pszichológia Szociológia

Nyelv:

Magyar

Sorozat:

Osiris Könyvtár

Terjedelem:

629 p.

Kötésmód:

papír

ISBN:

9632804503

tartalom:

"Angolul közel fél évszázada jelent meg ez a könyv, de magyarul is már jó két évtizede. Allport könyvét tudománytörténeti érdekessége mellett az teszi máig relevánssá, hogy az a tényező, amely az etnikai és nyelvi konfliktusok egyik legfőbb közvetítője, ma ugyanolyan erővel hat, mint fél évszázada. Döbbenten tapasztalhatjuk, hogy miközben az Egyesült Államokban és Dél-Afrikában a politikai és jogi egyenlőség megvalósult, az etnikai konfliktusok nem szűntek meg. Másutt pedig, kivált környékünkön, az utóbbi évtizedben váltak igencsak központi tényezőjévé a társadalmak alakulásának. Allport könyve reformer, de ugyanakkor erkölcsileg mélyen elkötelezett társadalomtudomány klasszikus műve a kérdésről. Allport nem szentenciákat sorol az előítélettől viszolygó szobatudós módján, hanem végigjárja mindazt, amit az előítéletes viselkedés kontextuális, személyi, történelmi, gazdasági és politikai érdekbeli meghatározóiról egyáltalán meg lehet tudni. Az előítélet kutatásában azóta sok mindent elért a modern társadalomtudomány, Allport azonban örök emlékeztető a komplex megközelítés szükségességére."

Ár:

nincs raktáron, előjegyezhető
 

Hogyan böngészhetek?

Ahogyan a leginkább kényelmes Önnek! Tekintse át kínálatunkat témakör, szerző, sorozat vagy cím szerint, vagy használja a részletes keresőt!

 

Hogyan értesülhetek az új ajánlatokról?

Rendeljen hírlevelet, így mindig naprakész lesz, és csak a kiválasztott témákat küldjük el!

 

Hogyan rendelhetek?

A raktáron lévő könyveket a ""-ba helyezve rendelheti meg! Ha a keresett könyv nem található, kérjük, jegyezze elő, s igyekszünk minél hamarabb beszerezni. (További segítség...)

Belépés

Még nem regisztrált? Kattintson a Facebook-belépés gombra vagy, ide kattintva hagyományos regisztrációt kezdeményezhet.

Súgó

Jelszó-emlékeztető kérése

A jelszó-emlékeztetőt elküldtük a megadott e-mail címre.
A levél kézbesítése legfeljebb néhány perc. Ha jelszó-emlékeztetője nem érkezik meg egy órán belül, kérje kollégáink segítségét!
A megadott email cím nem található
Ehhez az e-mail címhez nem áll módunkban jelszó-emlékeztetőt küldeni!

Az e-mail címhez, amelyhez az imént jelszó-emlékeztetőt kért, nem visszaigazolt felhasználói fiók tartozik, ezért ezzel az e-mail címmel és a hozzá tartozó jelszóval egyelőre nem lehet belépni. Kérjük, ellenőrizze e-mail postafiókját, és a kiküldött értesítőben található link segítségével erősítse meg regisztrációs szándékát. Ezt követően az eredetileg megadott jelszavával beléphet felhasználói fiókjába.

A megadott e-mail címre nincs lehetőség jelszó-emlékeztetőt kérni.

Jelentkezzen be Facebook vagy LinkedIn segítségével!

Adja meg korábban regisztrált e-mail címét, hogy elküldhessük Önnek a jelszó-emlékeztetőt!