TÖRTÉNELEM / Politika kategória termékei
Az osztrák keresztényszociális mozgalom a pártalakulás évtizedében (1887-1897)

: Az osztrák keresztényszociális mozgalom a pártalakulás évtizedében (1887-1897)

Kiadás:

Budapest, 1989

Kiadó:

Akadémiai Kiadó

Kategóriák:

Politika Egyetemes történelem Ausztria története

Nyelv:

Magyar

Terjedelem:

270 p.

Kötésmód:

karton

ISBN:

9630552426

tartalom:

"A 19. század utolsó két évtizede Európában az új politikai tömegpártok jelentkezésének időszaka. A pártpolitikai átrendeződés eredményeképpen Ausztriában három politikai tábor alakult ki s vált jellemzővé szinte máig ható érvénnyel. A szerző bemutatja a hazai olvasók előtt kevéssé ismert keresztényszociális pártot, a mozgalom kibontakozásának történelmi körülményeit, s elemzi a párt hatalmi tényezővé válásának folyamatát. Eközben - kiterjedt szakirodalom, gazdag korabeli sajtóanyag, memoárok, jegyzőkönyvek és levéltári források felhasználásával - átfogó és mozgalmas képet ad a századvég osztrák belpolitikájáról, a szociális, választójogi és nemzetiségi feszültségekről, politikai csatározásokról. A keresztényszociális párt történetének első évtizede számos, egyetemesebb érvényű jelenség - így például az egyház társadalmi és politikai aktivizálódása, a politikai és szociális demagógia ereje, az antiszemitizmus mint manipulatív eszköz, az alsó-középosztályok történelmi-politikai szerepe - megvilágítására is alkalmas. A téma magyar vonatkozásait külön fejezet tárgyalja."

Állapot:

használt, de jó állapot

Ár:

3 600 Ftrendelhető
 

Hogyan böngészhetek?

Ahogyan a leginkább kényelmes Önnek! Tekintse át kínálatunkat témakör, szerző, sorozat vagy cím szerint, vagy használja a részletes keresőt!

 

Hogyan értesülhetek az új ajánlatokról?

Rendeljen hírlevelet, így mindig naprakész lesz, és csak a kiválasztott témákat küldjük el!

 

Hogyan rendelhetek?

A raktáron lévő könyveket a ""-ba helyezve rendelheti meg! Ha a keresett könyv nem található, kérjük, jegyezze elő, s igyekszünk minél hamarabb beszerezni. (További segítség...)

Belépés

Még nem regisztrált? Kattintson a Facebook-belépés gombra vagy, ide kattintva hagyományos regisztrációt kezdeményezhet.

Súgó

Jelszó-emlékeztető kérése

A jelszó-emlékeztetőt elküldtük a megadott e-mail címre.
A levél kézbesítése legfeljebb néhány perc. Ha jelszó-emlékeztetője nem érkezik meg egy órán belül, kérje kollégáink segítségét!
A megadott email cím nem található
Ehhez az e-mail címhez nem áll módunkban jelszó-emlékeztetőt küldeni!

Az e-mail címhez, amelyhez az imént jelszó-emlékeztetőt kért, nem visszaigazolt felhasználói fiók tartozik, ezért ezzel az e-mail címmel és a hozzá tartozó jelszóval egyelőre nem lehet belépni. Kérjük, ellenőrizze e-mail postafiókját, és a kiküldött értesítőben található link segítségével erősítse meg regisztrációs szándékát. Ezt követően az eredetileg megadott jelszavával beléphet felhasználói fiókjába.

A megadott e-mail címre nincs lehetőség jelszó-emlékeztetőt kérni.

Jelentkezzen be Facebook vagy LinkedIn segítségével!

Adja meg korábban regisztrált e-mail címét, hogy elküldhessük Önnek a jelszó-emlékeztetőt!