TÖRTÉNELEM / Politika kategória termékei
Békéltetők. A brit külpolitika az 1930-as években

: Békéltetők. A brit külpolitika az 1930-as években

Kiadás:

Budapest, 1981

Kiadó:

Kossuth Könyvkiadó

Kategóriák:

Politika Egyetemes történelem

Nyelv:

Magyar

Terjedelem:

178 p.

Kötésmód:

karton

ISBN:

9630916622

tartalom:

"A békéltetés önmagában lehet jó vagy rossz a körülményeknek megfelelően. A gyengeségből és félelemből eredő békéltetés egyszerre meddő és végzetes. Az erőből fakadó békéitetés nagylelkű és nemes cél s lehet a legbiztosabb, talán az egyetlen ösvény a világbékéhez" - írja Winston Churchill 1950-ben. H. Haraszti Éva, a legújabb kori angol történelem kutatója szerint azonban a náci Németországgal egyezkedni akaró angol külpolitika egyértelműen káros volt, hiszen nem utolsósorban ez tette lehetővé a német agresszió gyors kibontakozását. De létezett-e más alternatíva az 1930-as években az angol vezetés számára? Indokolható-e a "náci tigrist megszelídítő" külpolitika azzal, hogy így kitolhatónak, elodázhatónak vélték az elkerülhetetlent, a világégést? "Gyengeségből és félelemből egyeztek ki Hitlerrel vagy megfontolt szándékok húzódtak meg Baldwin, majd Chamberlain lépései mögött? Valóban elhitte-e az angol politikai vezetés, hogy Münchennel a "mi időnkre" - ahogy Chamberlain mondta - biztosította a világbékét? Izgalmas és mindig aktuális kérdésekre kaphatunk választ a szerző, gazdagon illusztrált, legújabb kötetéből.

Ár:

nincs raktáron, előjegyezhető
 

Hogyan böngészhetek?

Ahogyan a leginkább kényelmes Önnek! Tekintse át kínálatunkat témakör, szerző, sorozat vagy cím szerint, vagy használja a részletes keresőt!

 

Hogyan értesülhetek az új ajánlatokról?

Rendeljen hírlevelet, így mindig naprakész lesz, és csak a kiválasztott témákat küldjük el!

 

Hogyan rendelhetek?

A raktáron lévő könyveket a ""-ba helyezve rendelheti meg! Ha a keresett könyv nem található, kérjük, jegyezze elő, s igyekszünk minél hamarabb beszerezni. (További segítség...)

Belépés

Még nem regisztrált? Kattintson a Facebook-belépés gombra vagy, ide kattintva hagyományos regisztrációt kezdeményezhet.

Súgó

Jelszó-emlékeztető kérése

A jelszó-emlékeztetőt elküldtük a megadott e-mail címre.
A levél kézbesítése legfeljebb néhány perc. Ha jelszó-emlékeztetője nem érkezik meg egy órán belül, kérje kollégáink segítségét!
A megadott email cím nem található
Ehhez az e-mail címhez nem áll módunkban jelszó-emlékeztetőt küldeni!

Az e-mail címhez, amelyhez az imént jelszó-emlékeztetőt kért, nem visszaigazolt felhasználói fiók tartozik, ezért ezzel az e-mail címmel és a hozzá tartozó jelszóval egyelőre nem lehet belépni. Kérjük, ellenőrizze e-mail postafiókját, és a kiküldött értesítőben található link segítségével erősítse meg regisztrációs szándékát. Ezt követően az eredetileg megadott jelszavával beléphet felhasználói fiókjába.

A megadott e-mail címre nincs lehetőség jelszó-emlékeztetőt kérni.

Jelentkezzen be Facebook vagy LinkedIn segítségével!

Adja meg korábban regisztrált e-mail címét, hogy elküldhessük Önnek a jelszó-emlékeztetőt!