TÖRTÉNELEM / Politika kategória termékei
Beszélő politika. A diszkurzív politikatudomány teoretikus környezete

Beszélő politika. A diszkurzív politikatudomány teoretikus környezete

Szerkesztő:

Kiadás:

Budapest, 2000

Kiadó:

Jószöveg Műhely Kiadó

Kategóriák:

Politika

Nyelv:

Magyar

Terjedelem:

240 p.

Kötésmód:

papír

ISBN:

963913435x

tartalom:

A diszkurzív politológia egy ágas-boga modern diszciplína ígéretesen zöldellő új hajtása, amely az információs társadalom közéletének (dialógus, nyelvpolitika, politikai korrektség, marketing, közvélemény, média, nyilvánosság, internet stb.) a leírására és értelmezésére vállalkozik. Alapkérdése: mi az a valóság, amely politikai diskurzusként és kommunikációként áll előttünk. Kötetünk tanulmányai a kérdés teoretikusait mutatják be. Ugyanis a "beszélő politikát" középpontba állító tudomány nem egyszerűen kiegészíti az intézményekre vonatkozó régi tudásunkat, nem fixálja a cselekvések eleddig bizonytalanul, definiált törvényszerűségeit, Még csak nem is azt mondja meg, hogy mi lehet a politikai megnyilatkozások valódi tartalma és igazi oka. A diszkurzív (politika)tudomány új realitással szembesül, aminek a megértése is új tudományos szemléletet igényel. Könyvünk ilyen törekvéseket elemez, a huszadik század elejétől kezdődően, ám döntően az utóbbi húsz-harminc évre koncentrálva; elsősorban, a nemzetközi trendeket figyelve, ám felelevenítve az elfeledett magyar politikatudományban felbukkant tendenciákat is. Ajánlom a kötetet mindazoknak, akik kíváncsiak az új valóság új értelmezési kísérleteire, akiket nem elégítenek ki a megszokott magyarázatok. (Szabó Márton)

Ár:

nincs raktáron, előjegyezhető
 

Hogyan böngészhetek?

Ahogyan a leginkább kényelmes Önnek! Tekintse át kínálatunkat témakör, szerző, sorozat vagy cím szerint, vagy használja a részletes keresőt!

 

Hogyan értesülhetek az új ajánlatokról?

Rendeljen hírlevelet, így mindig naprakész lesz, és csak a kiválasztott témákat küldjük el!

 

Hogyan rendelhetek?

A raktáron lévő könyveket a ""-ba helyezve rendelheti meg! Ha a keresett könyv nem található, kérjük, jegyezze elő, s igyekszünk minél hamarabb beszerezni. (További segítség...)

Belépés

Még nem regisztrált? Kattintson a Facebook-belépés gombra vagy, ide kattintva hagyományos regisztrációt kezdeményezhet.

Súgó

Jelszó-emlékeztető kérése

A jelszó-emlékeztetőt elküldtük a megadott e-mail címre.
A levél kézbesítése legfeljebb néhány perc. Ha jelszó-emlékeztetője nem érkezik meg egy órán belül, kérje kollégáink segítségét!
A megadott email cím nem található
Ehhez az e-mail címhez nem áll módunkban jelszó-emlékeztetőt küldeni!

Az e-mail címhez, amelyhez az imént jelszó-emlékeztetőt kért, nem visszaigazolt felhasználói fiók tartozik, ezért ezzel az e-mail címmel és a hozzá tartozó jelszóval egyelőre nem lehet belépni. Kérjük, ellenőrizze e-mail postafiókját, és a kiküldött értesítőben található link segítségével erősítse meg regisztrációs szándékát. Ezt követően az eredetileg megadott jelszavával beléphet felhasználói fiókjába.

A megadott e-mail címre nincs lehetőség jelszó-emlékeztetőt kérni.

Jelentkezzen be Facebook vagy LinkedIn segítségével!

Adja meg korábban regisztrált e-mail címét, hogy elküldhessük Önnek a jelszó-emlékeztetőt!