TÖRTÉNELEM / Politika kategória termékei
Bukaresttől Varsóig

: Bukaresttől Varsóig

Kiadás:

Budapest, 1987

Kiadó:

Gondolat Könyvkiadó

Kategóriák:

Politika Egyetemes történelem

Nyelv:

Magyar

Terjedelem:

492 p., 4 tbl.

Kötésmód:

karton

ISBN:

9632817982

tartalom:

Hory András 1919 és 1940 között mint Magyarország egyik legképzettebb diplomatája, fontos külpolitikai események tevékeny résztvevője volt. Bukarestben ügyvivőként ő szervezi meg az önálló magyar külképviseletet, majd 1924-től a belgrádi, 1927-től a római magyar követséget vezeti, 1934 - 35-ben a külügyminiszter állandó helyettese. 1935-től 1939-ig varsói követ, ahonnan a lengyel állam összeomlása miatt rendelkezési állományba, majd németellenes magatartása következtében nyugdíjba kényszerül. A művelt magyar középosztály fia volt ő, annak minden erényével és hibájával. Emlékirataiból megismerjük a szerveződő önálló magyar külpolitika létrejöttének körülményeit, munkamódszereit, bepillanthatunk a diplomácia kevéssé ismert világába: "Nem az a célom, hogy diplomáciatörténetet írjak, hanem, hogy egy diplomata életét mutassam be. A kort és a légkört, amelyben és ahogyan lezajlott. A politikai eseményeket és összefüggéseiket, valamint a kis hétköznapi történéseket, amelyeket körülötte játszódtak le, és a szereplőket, legyenek azok koronás fők, államférfiak, diplomaták, lapszerkesztők vagy csupán a segédhivatalok névtelen munkásai, akikről sohasem szól a krónika, diplomáciai ügynökök, szélhámosok, társaságbeli hölgyek vagy inasok." A könyv megértését a szerző emlékiratait sajtó alá rendező Pritz Pál bevezető tanulmánya és jegyzetei segítik.

Ár:

nincs raktáron, előjegyezhető
 

Hogyan böngészhetek?

Ahogyan a leginkább kényelmes Önnek! Tekintse át kínálatunkat témakör, szerző, sorozat vagy cím szerint, vagy használja a részletes keresőt!

 

Hogyan értesülhetek az új ajánlatokról?

Rendeljen hírlevelet, így mindig naprakész lesz, és csak a kiválasztott témákat küldjük el!

 

Hogyan rendelhetek?

A raktáron lévő könyveket a ""-ba helyezve rendelheti meg! Ha a keresett könyv nem található, kérjük, jegyezze elő, s igyekszünk minél hamarabb beszerezni. (További segítség...)

Belépés

Még nem regisztrált? Kattintson a Facebook-belépés gombra vagy, ide kattintva hagyományos regisztrációt kezdeményezhet.

Súgó

Jelszó-emlékeztető kérése

A jelszó-emlékeztetőt elküldtük a megadott e-mail címre.
A levél kézbesítése legfeljebb néhány perc. Ha jelszó-emlékeztetője nem érkezik meg egy órán belül, kérje kollégáink segítségét!
A megadott email cím nem található
Ehhez az e-mail címhez nem áll módunkban jelszó-emlékeztetőt küldeni!

Az e-mail címhez, amelyhez az imént jelszó-emlékeztetőt kért, nem visszaigazolt felhasználói fiók tartozik, ezért ezzel az e-mail címmel és a hozzá tartozó jelszóval egyelőre nem lehet belépni. Kérjük, ellenőrizze e-mail postafiókját, és a kiküldött értesítőben található link segítségével erősítse meg regisztrációs szándékát. Ezt követően az eredetileg megadott jelszavával beléphet felhasználói fiókjába.

A megadott e-mail címre nincs lehetőség jelszó-emlékeztetőt kérni.

Jelentkezzen be Facebook vagy LinkedIn segítségével!

Adja meg korábban regisztrált e-mail címét, hogy elküldhessük Önnek a jelszó-emlékeztetőt!