TÖRTÉNELEM / Politika kategória termékei
Demokrácia, egyház, szabadság

: Demokrácia, egyház, szabadság

Kiadás:

Budapest, 2002

Kiadó:

Szent István Társulat

Kategóriák:

Politika Kereszténység

Nyelv:

Magyar

Terjedelem:

140 p.

Kötésmód:

papír

ISBN:

9633613515

tartalom:

˝Barankovics Istvánt a hazai közvélemény elsősorban kereszténydemokrata politikusként tartja számon. 1949-ben, az országgyűlés ellenzéki vezéreként az utolsó lehetőségig kitartott a keresztény és demokratikus elvek védelmében és küzdött az egyházak szabadságáért, intézményeik megmentéséért, az egyházi iskolák államosítása ellen. Száműzetése éveiben is gondosan és rendszeresen számon tartotta az ország és társadalmának sorsát, emellett külön is nyomon követte az egyház és a keresztény hívők kiszolgáltatott helyzetét, üldöztetését. Nyilvánosan és diplomáciai eszközökkel is feltárta a kommunista rendszernek az egyházak megsemmisítésére irányuló lenini elveket és stratégiát követő politikáját. Ugyanakkor élénk figyelemmel kísérte a világegyház belső életét, a II. Vatikáni Zsinat belső megújulást ígérő szellemi előkészületeit. Egy méltánytalanul elfeledett katolikus gondolkodót és közírót mutat be ez a tanulmánykötet, aki gyökeresen megváltozott világunkban is segíti a keresztény értékek közéleti szolgálatára kész világi hívőt a hiteles tájékozódásban.˝ (Semjén Zsolt)

Ár:

nincs raktáron, előjegyezhető
 

Hogyan böngészhetek?

Ahogyan a leginkább kényelmes Önnek! Tekintse át kínálatunkat témakör, szerző, sorozat vagy cím szerint, vagy használja a részletes keresőt!

 

Hogyan értesülhetek az új ajánlatokról?

Rendeljen hírlevelet, így mindig naprakész lesz, és csak a kiválasztott témákat küldjük el!

 

Hogyan rendelhetek?

A raktáron lévő könyveket a ""-ba helyezve rendelheti meg! Ha a keresett könyv nem található, kérjük, jegyezze elő, s igyekszünk minél hamarabb beszerezni. (További segítség...)

Belépés

Még nem regisztrált? Kattintson a Facebook-belépés gombra vagy, ide kattintva hagyományos regisztrációt kezdeményezhet.

Súgó

Jelszó-emlékeztető kérése

A jelszó-emlékeztetőt elküldtük a megadott e-mail címre.
A levél kézbesítése legfeljebb néhány perc. Ha jelszó-emlékeztetője nem érkezik meg egy órán belül, kérje kollégáink segítségét!
A megadott email cím nem található
Ehhez az e-mail címhez nem áll módunkban jelszó-emlékeztetőt küldeni!

Az e-mail címhez, amelyhez az imént jelszó-emlékeztetőt kért, nem visszaigazolt felhasználói fiók tartozik, ezért ezzel az e-mail címmel és a hozzá tartozó jelszóval egyelőre nem lehet belépni. Kérjük, ellenőrizze e-mail postafiókját, és a kiküldött értesítőben található link segítségével erősítse meg regisztrációs szándékát. Ezt követően az eredetileg megadott jelszavával beléphet felhasználói fiókjába.

A megadott e-mail címre nincs lehetőség jelszó-emlékeztetőt kérni.

Jelentkezzen be Facebook vagy LinkedIn segítségével!

Adja meg korábban regisztrált e-mail címét, hogy elküldhessük Önnek a jelszó-emlékeztetőt!