TÖRTÉNELEM / Politika kategória termékei
Elégedetlenségek egyensúlya

: Elégedetlenségek egyensúlya

Kiadás:

Budapest, 1999

Kiadó:

Helikon Kiadó

Kategóriák:

Politika Tankönyv

Nyelv:

Magyar

Terjedelem:

336 p.

Kötésmód:

papír

ISBN:

9632085957

tartalom:

"A kötet a szerző elmúlt évtizedben született írásainak gyűjteménye. Tölgyessy Péter a közélet eseményeit törekszik a társadalom mozgásaival magyarázni. Alapállítása, hogy csupán azok a politikai erők eredményesek, amelyek a közvélemény létező igényeire adnak választ, melyeknek még a vétkeiben is magukra ismernek az emberek. Az átmenet megrázó traumát okozott az állampolgárok legtöbbjének. Hosszú ideig sikeresnek gondolt életstratégiák veszítették el hirtelen érvényüket. Országunk lakói mindenekelőtt jóléti reményeik teljesültét várták a demokratikus fejlődéstől. Szükségképpen csalódniuk kellett. A választóik haragjától rettegő pártok igyekeznek csak legvégső esetben szembefordulni szavazóikkal. Sorra azok a szervezetek hódítják meg a közönség rokonszenvét, amelyek nem társadalom-átalakító programokat, hanem illúziókat kínálnak a politikai piacon. A magukat ismételten becsapottnak érző emberek folyvást más pártban látják meg vágyaik beteljesítőjét. A népszerűség sebes változásai önpusztító versengésbe kergetik a felszínen maradásukban bizonytalan politikusokat. A szükségesnél lényegesen kisebb az írott normák, a demokratikus szokások vezérlő ereje. Az állampolgárok többsége máig nem barátkozott meg a parlamentarizmus intézményeivel. Az emberekre hatalmas lelki és anyagi terheket helyező átalakulás megpróbáltatásai azonban nem roppantották össze az országot egybetartó kötelékeket. Az általános elégedetlenség politikai célokra bajosan mozgósítható. A választók bizalmatlansága ellenére a közélet meglepő állandóságot mutat. A pártok gyakran bizonyultak gyarlónak, és sokszor csupán a jószerencse segített. Mégis a magyar demokratikus átmenet alighanem igazi sikertörténet."

Ár:

nincs raktáron, előjegyezhető
 

Hogyan böngészhetek?

Ahogyan a leginkább kényelmes Önnek! Tekintse át kínálatunkat témakör, szerző, sorozat vagy cím szerint, vagy használja a részletes keresőt!

 

Hogyan értesülhetek az új ajánlatokról?

Rendeljen hírlevelet, így mindig naprakész lesz, és csak a kiválasztott témákat küldjük el!

 

Hogyan rendelhetek?

A raktáron lévő könyveket a ""-ba helyezve rendelheti meg! Ha a keresett könyv nem található, kérjük, jegyezze elő, s igyekszünk minél hamarabb beszerezni. (További segítség...)

Belépés

Még nem regisztrált? Kattintson a Facebook-belépés gombra vagy, ide kattintva hagyományos regisztrációt kezdeményezhet.

Súgó

Jelszó-emlékeztető kérése

A jelszó-emlékeztetőt elküldtük a megadott e-mail címre.
A levél kézbesítése legfeljebb néhány perc. Ha jelszó-emlékeztetője nem érkezik meg egy órán belül, kérje kollégáink segítségét!
A megadott email cím nem található
Ehhez az e-mail címhez nem áll módunkban jelszó-emlékeztetőt küldeni!

Az e-mail címhez, amelyhez az imént jelszó-emlékeztetőt kért, nem visszaigazolt felhasználói fiók tartozik, ezért ezzel az e-mail címmel és a hozzá tartozó jelszóval egyelőre nem lehet belépni. Kérjük, ellenőrizze e-mail postafiókját, és a kiküldött értesítőben található link segítségével erősítse meg regisztrációs szándékát. Ezt követően az eredetileg megadott jelszavával beléphet felhasználói fiókjába.

A megadott e-mail címre nincs lehetőség jelszó-emlékeztetőt kérni.

Jelentkezzen be Facebook vagy LinkedIn segítségével!

Adja meg korábban regisztrált e-mail címét, hogy elküldhessük Önnek a jelszó-emlékeztetőt!