TÖRTÉNELEM / Politika kategória termékei
Elrajzolt demokrácia. A rendszerváltás 15 éve

: Elrajzolt demokrácia. A rendszerváltás 15 éve

Illusztrátor:

Kiadás:

Budapest, 2004

Kiadó:

Arión Kiadó

Kategóriák:

Politika Karikatúra

Nyelv:

Magyar

Terjedelem:

206 p.

Kötésmód:

karton

ISBN:

9639375861

tartalom:

˝Nevetni fogunk! Most akkor már bis hundertzwanzig ne foglalkozzunk avval, hogy Kaján Tibor mennyi, hogy "nagy öreg" és egyszersmind "nagy fiatal", még a nagyságával sem kel törődnünk, legalábbis nem külön, elegendő nézni a rajzait, folyamatos kommentárjait a világhoz. E kötet talán úgy foglalható össze: egy civil lábjegyzetei újkori demokráciánkhoz. Neveztük őt már klasszikus polgárnak, úriembernek (amiről már azt sem tudjuk, micsoda): most civilnek. És a polgárt most mondjuk citoyennek. A cím azt állítja demokráciánkról, hogy elrajzolt. Ezt kapásból nehezen tudnánk cáfolni. Ezt az elrajzoltat rajzolja meg Kaján. Megrajzolja, fölrajzolja, lerajzolja, átrajzolja, ide, oda, szét, össze és vissza. Addig rajzolja, amíg meg nem látjuk. Kaján mindent mutat: sajátunkban a gerendát, a másikéban a szálkát, illetve ott a gerendát, itt a szálkát, itt szálkát, ott szálkát, ott gerendát, itt gerendát, vagyis mindent. A citoyen nem csak azt mondja, hogy elrajzolt a demokrácia, hogy elrajzolódott, hogy el van rajzolva, hanem hogy elrajzoltuk, mi, mi rajzoltuk el, mi, magyarok, mi, ennek a demokráciának különféle (és különféle felelősséggel bíró) szereplői.˝

Ár:

nincs raktáron, előjegyezhető
 

Hogyan böngészhetek?

Ahogyan a leginkább kényelmes Önnek! Tekintse át kínálatunkat témakör, szerző, sorozat vagy cím szerint, vagy használja a részletes keresőt!

 

Hogyan értesülhetek az új ajánlatokról?

Rendeljen hírlevelet, így mindig naprakész lesz, és csak a kiválasztott témákat küldjük el!

 

Hogyan rendelhetek?

A raktáron lévő könyveket a ""-ba helyezve rendelheti meg! Ha a keresett könyv nem található, kérjük, jegyezze elő, s igyekszünk minél hamarabb beszerezni. (További segítség...)

Belépés

Még nem regisztrált? Kattintson a Facebook-belépés gombra vagy, ide kattintva hagyományos regisztrációt kezdeményezhet.

Súgó

Jelszó-emlékeztető kérése

A jelszó-emlékeztetőt elküldtük a megadott e-mail címre.
A levél kézbesítése legfeljebb néhány perc. Ha jelszó-emlékeztetője nem érkezik meg egy órán belül, kérje kollégáink segítségét!
A megadott email cím nem található
Ehhez az e-mail címhez nem áll módunkban jelszó-emlékeztetőt küldeni!

Az e-mail címhez, amelyhez az imént jelszó-emlékeztetőt kért, nem visszaigazolt felhasználói fiók tartozik, ezért ezzel az e-mail címmel és a hozzá tartozó jelszóval egyelőre nem lehet belépni. Kérjük, ellenőrizze e-mail postafiókját, és a kiküldött értesítőben található link segítségével erősítse meg regisztrációs szándékát. Ezt követően az eredetileg megadott jelszavával beléphet felhasználói fiókjába.

A megadott e-mail címre nincs lehetőség jelszó-emlékeztetőt kérni.

Jelentkezzen be Facebook vagy LinkedIn segítségével!

Adja meg korábban regisztrált e-mail címét, hogy elküldhessük Önnek a jelszó-emlékeztetőt!