TÖRTÉNELEM / Politika kategória termékei
Emlékezés és vallomás

: Emlékezés és vallomás

Kiadás:

h. n.,

Kiadó:

Axel Springer-Budapest Kiadói Kft.

Kategóriák:

Politika Sajtó Életrajz Rádió, televízió

Nyelv:

Magyar

Terjedelem:

383 p.

Kötésmód:

karton

ISBN:

9637880976

tartalom:

"Kaposi Kis István neve (és hangja) ismerősen cseng az ötven fölötti korosztály fülében. Néhány perces rádiójegyzetei ugyanis csaknem mindig indulatot kavartak. Pedig pusztán tényeket közöl. A húsz-harminc évvel ezelőtti magyar valóság tényeivel szembesítette a hallgatókat, és persze az ország vezetőit. Minden mondatának súlya volt, csípett, mint az ostor. Mozdulásra ösztökélt. De soha nem volt igazságtalan. "Én önmagamat önmagammal mérem.." - vallotta Kosztolányi szavaival. És ez a mérce egy életen át hitelesnek bizonyult. Már pöttöm gyerek korában lázadt az igazságtalanság ellen. ("Kitöröd még az ablakot? - Ki!" - mondta dacosan, és már törte is, hogy jogos legyen a korábban ártatlanul elszenvedett verés.) Ha méltánytalansággal, igazságtalansággal találkozott, vagy amikor falakba ütközőst, mert a visszásságok ellen próbált fellépni, soha nem alkudott meg, inkább "ablakot tört", pontosabban asztalt borított. A toll volt a munkaeszköze, hivatásos katonatisztként a fegyvere, Hitt az eszmék igazában, a szavak erejében, Ez a hit vezette, amikor tizenhét évesen - dacolva a családdal - belépett a kommunista pártba és akkor is, amikor a rendszerváltás előtt egy évvel visszaadta a tagkönyvét. Mintha huszonéves kora óta tudatosan készült volna a kor eseményeinek hű dokumentálására, gyűjtötte a dokumentumokat, jegyzetelt, felírta az aprónak tűnő momentumokat is. És amikor összerakta az élménycserepeket, különös összefüggésekre, meghökkentő végkövetkeztetésre jutott. Ezért több ez a könyv puszta emlékezésnél, vallomásnál, hiszen az elmúlt hat évtizedben a kaposvári kis parasztháztól az Országházig ívelő pályáján mindig olyan szemszögből látta-láthatta az eseményeket, ahonnan csak keveseknek adatott meg. Csaknem két évtizeden át érlelte-halogatta e könyv megírását. Végül - épp a 77. születésnapján - került nyomdába, így újabb adalékul szolgálhat majd a huszadik század második felét megismerni kívánó utókornak."

Ár:

nincs raktáron, előjegyezhető
 

Hogyan böngészhetek?

Ahogyan a leginkább kényelmes Önnek! Tekintse át kínálatunkat témakör, szerző, sorozat vagy cím szerint, vagy használja a részletes keresőt!

 

Hogyan értesülhetek az új ajánlatokról?

Rendeljen hírlevelet, így mindig naprakész lesz, és csak a kiválasztott témákat küldjük el!

 

Hogyan rendelhetek?

A raktáron lévő könyveket a ""-ba helyezve rendelheti meg! Ha a keresett könyv nem található, kérjük, jegyezze elő, s igyekszünk minél hamarabb beszerezni. (További segítség...)

Belépés

Még nem regisztrált? Kattintson a Facebook-belépés gombra vagy, ide kattintva hagyományos regisztrációt kezdeményezhet.

Súgó

Jelszó-emlékeztető kérése

A jelszó-emlékeztetőt elküldtük a megadott e-mail címre.
A levél kézbesítése legfeljebb néhány perc. Ha jelszó-emlékeztetője nem érkezik meg egy órán belül, kérje kollégáink segítségét!
A megadott email cím nem található
Ehhez az e-mail címhez nem áll módunkban jelszó-emlékeztetőt küldeni!

Az e-mail címhez, amelyhez az imént jelszó-emlékeztetőt kért, nem visszaigazolt felhasználói fiók tartozik, ezért ezzel az e-mail címmel és a hozzá tartozó jelszóval egyelőre nem lehet belépni. Kérjük, ellenőrizze e-mail postafiókját, és a kiküldött értesítőben található link segítségével erősítse meg regisztrációs szándékát. Ezt követően az eredetileg megadott jelszavával beléphet felhasználói fiókjába.

A megadott e-mail címre nincs lehetőség jelszó-emlékeztetőt kérni.

Jelentkezzen be Facebook vagy LinkedIn segítségével!

Adja meg korábban regisztrált e-mail címét, hogy elküldhessük Önnek a jelszó-emlékeztetőt!