TÖRTÉNELEM / Politika kategória termékei
Értékek csapdája. Esszék, tanulmányok

: Értékek csapdája. Esszék, tanulmányok

Kiadás:

Budapest, 2004

Kiadó:

CET Belvárosi Könyvkiadó

Kategóriák:

Politika Szociológia

Nyelv:

Magyar

Terjedelem:

285 p.

Kötésmód:

papír

ISBN:

9639114774

tartalom:

˝Hogyan torzultak el és adták át helyüket tömeggyilkos rögeszméknek a tizenkilencedik század liberális demokráciájának és a társadalmi szolidarizálás szocializmusának nemes eszméi, humanitárius értékei? A huszadik század poklainak eszmetörténeti hátterét világítja meg, járja körül bölcseleti, történeti, társadalmi, jogi szempontból egyaránt becserkészve, Gyertyán Ervin József Attila díjas író a maguk idejében méltán feltűnést keltő vagy meg sem jelentethető esszéinek, tanulmányainak ez a válogatása. Közvéleményünk túlnyomó többsége előtt ma sem ismeretes a század zsarnokságainak hiteles dühlajstroma és még kevésbé ismertek a nyugati és keleti leleplező irodalomnak azok a gyakran alapvető klasszikusai, akiket Gyertyán elsők között ismertetett és használt fel, s akik a huszadik századi felvilágosodás számunkra évtizedeken át tiltott antitotalitárius szabadság eszméinek utat törtek, előkészítve a mi rendszerváltásunkat is, és felkészítve a huszonegyedik század fenyegetéseire.˝

leírás:

Érvénytelen bélyegzővel.

Ár:

nincs raktáron, előjegyezhető
 

Hogyan böngészhetek?

Ahogyan a leginkább kényelmes Önnek! Tekintse át kínálatunkat témakör, szerző, sorozat vagy cím szerint, vagy használja a részletes keresőt!

 

Hogyan értesülhetek az új ajánlatokról?

Rendeljen hírlevelet, így mindig naprakész lesz, és csak a kiválasztott témákat küldjük el!

 

Hogyan rendelhetek?

A raktáron lévő könyveket a ""-ba helyezve rendelheti meg! Ha a keresett könyv nem található, kérjük, jegyezze elő, s igyekszünk minél hamarabb beszerezni. (További segítség...)

Belépés

Még nem regisztrált? Kattintson a Facebook-belépés gombra vagy, ide kattintva hagyományos regisztrációt kezdeményezhet.

Súgó

Jelszó-emlékeztető kérése

A jelszó-emlékeztetőt elküldtük a megadott e-mail címre.
A levél kézbesítése legfeljebb néhány perc. Ha jelszó-emlékeztetője nem érkezik meg egy órán belül, kérje kollégáink segítségét!
A megadott email cím nem található
Ehhez az e-mail címhez nem áll módunkban jelszó-emlékeztetőt küldeni!

Az e-mail címhez, amelyhez az imént jelszó-emlékeztetőt kért, nem visszaigazolt felhasználói fiók tartozik, ezért ezzel az e-mail címmel és a hozzá tartozó jelszóval egyelőre nem lehet belépni. Kérjük, ellenőrizze e-mail postafiókját, és a kiküldött értesítőben található link segítségével erősítse meg regisztrációs szándékát. Ezt követően az eredetileg megadott jelszavával beléphet felhasználói fiókjába.

A megadott e-mail címre nincs lehetőség jelszó-emlékeztetőt kérni.

Jelentkezzen be Facebook vagy LinkedIn segítségével!

Adja meg korábban regisztrált e-mail címét, hogy elküldhessük Önnek a jelszó-emlékeztetőt!