TÁRSADALOMTUDOMÁNY (történelem nélkül) / Irodalomtörténet kategória termékei
Fejek és elvek

: Fejek és elvek

Kiadás:

Budapest, 1939

Kiadó:

Viktória Könyvkiadóvállalat

Kategóriák:

Irodalomtörténet Egyetemes történelem

Nyelv:

Magyar

Sorozat:

Új Zsidó Könyvtár

Terjedelem:

107 p.

Kötésmód:

papír

tartalom:

E könyvsorozat kiadója felkért, hogy válogassak össze egy kötetrevalót azokból a kultúrpolitikai, társadalmi és irodalmi tanulmányaimból, jegyzeteimből, vezércikkeimből, előadásaimból, amelyek korunk különböző téveszméivel foglalkoztak. A felkérésnek - megvallom - szívesen teszek eleget, mert egy idő óta, a zsidótörvények következtében, nem folytathatom küzdelmemet napilapok hasábjain - az ár ellen. Pedig állandóan kiáltani szeretnék. Néhány harcos írásomat gyűjtöttem össze a kötetben, amely egyébként, meghatározott terjedelménél fogva, nem adhat megfelelő képet munkásságomról. Magyarázattal tartozom tehát: miért éppen ezeket a cikkeket válogattam ki? Az Uj enciklopédia margójára című tanulmányom az állami mindenhatóság, az emberi szabadság és a korunkban uralkodó fogalmi zűrzavar kérdéseivel foglalkozik. Ezek az általános emberi problémák a zsidóság gyökeréig nyúlnak le. A zsidóság nemzeti létének története - az asszíriai és a babilóniai fogságon keresztül - szabadságharcok szakadatlan sorozatából állott és a zsidóság, amióta a gettó kapui feltárultak, újból csak a szabadság levegőjében tud élni. Ezért ragaszkodik egyik része olyan hűségesen a szabadságjogok konzerválóihoz és ezért sorakozik másik része olyan tömegesen a különböző szabadságmozgalmak zászlói alá.

Állapot:

használt, de jó állapot

Ár:

4 500 Ftrendelhető
 

Hogyan böngészhetek?

Ahogyan a leginkább kényelmes Önnek! Tekintse át kínálatunkat témakör, szerző, sorozat vagy cím szerint, vagy használja a részletes keresőt!

 

Hogyan értesülhetek az új ajánlatokról?

Rendeljen hírlevelet, így mindig naprakész lesz, és csak a kiválasztott témákat küldjük el!

 

Hogyan rendelhetek?

A raktáron lévő könyveket a ""-ba helyezve rendelheti meg! Ha a keresett könyv nem található, kérjük, jegyezze elő, s igyekszünk minél hamarabb beszerezni. (További segítség...)

Belépés

Még nem regisztrált? Kattintson a Facebook-belépés gombra vagy, ide kattintva hagyományos regisztrációt kezdeményezhet.

Súgó

Jelszó-emlékeztető kérése

A jelszó-emlékeztetőt elküldtük a megadott e-mail címre.
A levél kézbesítése legfeljebb néhány perc. Ha jelszó-emlékeztetője nem érkezik meg egy órán belül, kérje kollégáink segítségét!
A megadott email cím nem található
Ehhez az e-mail címhez nem áll módunkban jelszó-emlékeztetőt küldeni!

Az e-mail címhez, amelyhez az imént jelszó-emlékeztetőt kért, nem visszaigazolt felhasználói fiók tartozik, ezért ezzel az e-mail címmel és a hozzá tartozó jelszóval egyelőre nem lehet belépni. Kérjük, ellenőrizze e-mail postafiókját, és a kiküldött értesítőben található link segítségével erősítse meg regisztrációs szándékát. Ezt követően az eredetileg megadott jelszavával beléphet felhasználói fiókjába.

A megadott e-mail címre nincs lehetőség jelszó-emlékeztetőt kérni.

Jelentkezzen be Facebook vagy LinkedIn segítségével!

Adja meg korábban regisztrált e-mail címét, hogy elküldhessük Önnek a jelszó-emlékeztetőt!