TÖRTÉNELEM / Politika kategória termékei
Gondban a bohóc. Esszék és tanulmányok

: Gondban a bohóc. Esszék és tanulmányok

Kiadás:

Pozsony, 1996

Kiadó:

Kalligram Könyv- és Lapkiadó Kft.

Kategóriák:

Politika

Terjedelem:

387 p.

Kötésmód:

karton

ISBN:

8071491144

tartalom:

„Nincs a lengyel nyelvben olyan sértés, amelyet ne vágtak volna Michnik fejéhez, de nincs olyan dicsőítő jelző sem, amellyel ne ékesítették volna. Michniket szidalmazzák és dicsérik, de azt jelenti-e ez, hogy értik is? Kétlem. ( ... ) Minek teremtette az Úristen Michniket? Világos, hogy valamilyen célja volt vele. Ha nem lett volna célja, Michnik nem létezne. De Michnik létezik. Egyesek véleménye szerint túlságosan is.” (Józef Tischner)

„A politika az ő számára azzal az az arénával azonos, amelyben a közösség lefolytathatja vitáit kollektív céljairól és az állampolgárokat megillető bánásmód elveiről. Amikor ez
közvetlen politikai cselekvést jelentett... Michnik vállalta a cselekvést. Nemcsak a megtorlás elviselésére volt kész, hanem arra is, hogy szervezet tagjaként működjön, és önként korlátozza személyes mozgási szabadságát a mozgalom politikai céljai érdekében. Amikor azonban létrejönnek a demokrácia intézményei és a szervezett politizálás fokozatosan professzionalizálódik, Michnik visszavonul a politika hagyományos szintereiről. A szakszervezetté zsugorodó Szolidaritásból kiválik, a hozzá legközelebb álló utódpártba, a
Demokratikus Unióba nem lép be, és nem indul el az 1991. évi parlamenti választásokon.” (Kis János)

Ár:

nincs raktáron, előjegyezhető
 

Hogyan böngészhetek?

Ahogyan a leginkább kényelmes Önnek! Tekintse át kínálatunkat témakör, szerző, sorozat vagy cím szerint, vagy használja a részletes keresőt!

 

Hogyan értesülhetek az új ajánlatokról?

Rendeljen hírlevelet, így mindig naprakész lesz, és csak a kiválasztott témákat küldjük el!

 

Hogyan rendelhetek?

A raktáron lévő könyveket a ""-ba helyezve rendelheti meg! Ha a keresett könyv nem található, kérjük, jegyezze elő, s igyekszünk minél hamarabb beszerezni. (További segítség...)

Belépés

Még nem regisztrált? Kattintson a Facebook-belépés gombra vagy, ide kattintva hagyományos regisztrációt kezdeményezhet.

Súgó

Jelszó-emlékeztető kérése

A jelszó-emlékeztetőt elküldtük a megadott e-mail címre.
A levél kézbesítése legfeljebb néhány perc. Ha jelszó-emlékeztetője nem érkezik meg egy órán belül, kérje kollégáink segítségét!
A megadott email cím nem található
Ehhez az e-mail címhez nem áll módunkban jelszó-emlékeztetőt küldeni!

Az e-mail címhez, amelyhez az imént jelszó-emlékeztetőt kért, nem visszaigazolt felhasználói fiók tartozik, ezért ezzel az e-mail címmel és a hozzá tartozó jelszóval egyelőre nem lehet belépni. Kérjük, ellenőrizze e-mail postafiókját, és a kiküldött értesítőben található link segítségével erősítse meg regisztrációs szándékát. Ezt követően az eredetileg megadott jelszavával beléphet felhasználói fiókjába.

A megadott e-mail címre nincs lehetőség jelszó-emlékeztetőt kérni.

Jelentkezzen be Facebook vagy LinkedIn segítségével!

Adja meg korábban regisztrált e-mail címét, hogy elküldhessük Önnek a jelszó-emlékeztetőt!