TÖRTÉNELEM / Politika kategória termékei
Gyarmatpolitika Napóleontól De Gaulle-ig

: Gyarmatpolitika Napóleontól De Gaulle-ig

Kiadás:

Budapest, 1977

Kiadó:

Kossuth Könyvkiadó

Kategóriák:

Politika Egyetemes történelem

Nyelv:

Magyar

Terjedelem:

384 p.

Kötésmód:

karton

ISBN:

9630907852

tartalom:

"A francia külpolitika fő figyelme évszázadok óta a Rajna felé irányult: szemmel tartani Németországot, s biztosítani az európai hegemóniát. Ez az első dolog Franciaország biztonsága és nagysága szempontjából. A nagyság, a grandeur azonban csak akkor valósulhat meg, ha megvalósul a birodalom, az empire is: ha Franciaország országok és tengerek urának tudhatja magát. Így azután Napóleon császártól de Gaulle tábornokig meg-megújuló erővel, lendülettel törekedtek a vezető francia politikusok a gyarmatbirodalom kialakítására, kiterjesztésére, megtartására. E folyamatot követi nyomon könyvében Salgó László. Franciaországi, közel- és távol-keleti tartózkodása során óriási anyagot gyűjtött össze, s ezt az anyagot a tudós alapossága mellett a jó szemű újságíró fordulatos, olvasmányos stílusával dolgozza fel. Nagyvonalú s mégis alapos képet ad az Antilláktól a Tonkini-öbölig terjedő, egykor hatalmas francia gyarmatbirodalom közel másfél évszázados történetéről, s a felbomlása során felmerült, napjainkig izgalmas problémákról."

Ár:

nincs raktáron, előjegyezhető
 

Hogyan böngészhetek?

Ahogyan a leginkább kényelmes Önnek! Tekintse át kínálatunkat témakör, szerző, sorozat vagy cím szerint, vagy használja a részletes keresőt!

 

Hogyan értesülhetek az új ajánlatokról?

Rendeljen hírlevelet, így mindig naprakész lesz, és csak a kiválasztott témákat küldjük el!

 

Hogyan rendelhetek?

A raktáron lévő könyveket a ""-ba helyezve rendelheti meg! Ha a keresett könyv nem található, kérjük, jegyezze elő, s igyekszünk minél hamarabb beszerezni. (További segítség...)

Belépés

Még nem regisztrált? Kattintson a Facebook-belépés gombra vagy, ide kattintva hagyományos regisztrációt kezdeményezhet.

Súgó

Jelszó-emlékeztető kérése

A jelszó-emlékeztetőt elküldtük a megadott e-mail címre.
A levél kézbesítése legfeljebb néhány perc. Ha jelszó-emlékeztetője nem érkezik meg egy órán belül, kérje kollégáink segítségét!
A megadott email cím nem található
Ehhez az e-mail címhez nem áll módunkban jelszó-emlékeztetőt küldeni!

Az e-mail címhez, amelyhez az imént jelszó-emlékeztetőt kért, nem visszaigazolt felhasználói fiók tartozik, ezért ezzel az e-mail címmel és a hozzá tartozó jelszóval egyelőre nem lehet belépni. Kérjük, ellenőrizze e-mail postafiókját, és a kiküldött értesítőben található link segítségével erősítse meg regisztrációs szándékát. Ezt követően az eredetileg megadott jelszavával beléphet felhasználói fiókjába.

A megadott e-mail címre nincs lehetőség jelszó-emlékeztetőt kérni.

Jelentkezzen be Facebook vagy LinkedIn segítségével!

Adja meg korábban regisztrált e-mail címét, hogy elküldhessük Önnek a jelszó-emlékeztetőt!