TÖRTÉNELEM / Politika kategória termékei
Harc a Falkland- (Malvin-)szigetekért 1982

: Harc a Falkland- (Malvin-)szigetekért 1982

Kiadás:

Budapest, 1985

Kiadó:

Zrínyi Katonai Kiadó

Kategóriák:

Politika Dél-Amerika történelme Hadtörténelem Angol történelem

Nyelv:

Magyar

Terjedelem:

142 p., 16 tbl.

Kötésmód:

egészvászon

ISBN:

9633261899

tartalom:

A Falkland- (spanyol elnevezéssel Malvin-) szigetek az Atlanti-óceán déli részén, az Antarktisszal határos térségben találhatók. 1834-től Nagy-Britannia koronagyarmatát képezik, amelyekre Argentína is jogot formál. [...] 1982 áprilisában a nemzetközi közvélemény kezdetben szinte tudomásul sem vette azt a konfliktust, amely Nagy-Britannia és Argentína között a Falkland- (Malvin-) szigetek birtoklásáért hosszú ideje fennálló vita alapján bontakozott ki, és végül a két ország közötti korlátozott háború kirobbanásához vezetett. A nemzetközi sajtóban "abszurd háború" vagy "háború a világ végén" néven emlegetett konfliktus jelentősen eltért a második világháború óta számos helyen lefolyt helyi háborúktól. Fő sajátossága, hogy a szárazföldi harctevékenységek viszonylag kis területen zajlottak, ugyanakkor a hadszíntér jellegéből adódóan a korábbi helyi háborúktól eltérően a győzelem kivívásában a haditengerészet erői játszottak döntő szerepet.

Ár:

nincs raktáron, előjegyezhető
 

Hogyan böngészhetek?

Ahogyan a leginkább kényelmes Önnek! Tekintse át kínálatunkat témakör, szerző, sorozat vagy cím szerint, vagy használja a részletes keresőt!

 

Hogyan értesülhetek az új ajánlatokról?

Rendeljen hírlevelet, így mindig naprakész lesz, és csak a kiválasztott témákat küldjük el!

 

Hogyan rendelhetek?

A raktáron lévő könyveket a ""-ba helyezve rendelheti meg! Ha a keresett könyv nem található, kérjük, jegyezze elő, s igyekszünk minél hamarabb beszerezni. (További segítség...)

Belépés

Még nem regisztrált? Kattintson a Facebook-belépés gombra vagy, ide kattintva hagyományos regisztrációt kezdeményezhet.

Súgó

Jelszó-emlékeztető kérése

A jelszó-emlékeztetőt elküldtük a megadott e-mail címre.
A levél kézbesítése legfeljebb néhány perc. Ha jelszó-emlékeztetője nem érkezik meg egy órán belül, kérje kollégáink segítségét!
A megadott email cím nem található
Ehhez az e-mail címhez nem áll módunkban jelszó-emlékeztetőt küldeni!

Az e-mail címhez, amelyhez az imént jelszó-emlékeztetőt kért, nem visszaigazolt felhasználói fiók tartozik, ezért ezzel az e-mail címmel és a hozzá tartozó jelszóval egyelőre nem lehet belépni. Kérjük, ellenőrizze e-mail postafiókját, és a kiküldött értesítőben található link segítségével erősítse meg regisztrációs szándékát. Ezt követően az eredetileg megadott jelszavával beléphet felhasználói fiókjába.

A megadott e-mail címre nincs lehetőség jelszó-emlékeztetőt kérni.

Jelentkezzen be Facebook vagy LinkedIn segítségével!

Adja meg korábban regisztrált e-mail címét, hogy elküldhessük Önnek a jelszó-emlékeztetőt!