TÖRTÉNELEM / Politika kategória termékei
Hét tanulmány a perui valóságról és más írások

Hét tanulmány a perui valóságról és más írások

Kiadás:

Budapest, 1977

Kiadó:

Kossuth Könyvkiadó

Kategóriák:

Politika Dél-Amerika történelme Kommunizmus

Nyelv:

Magyar

Terjedelem:

366 p.

Kötésmód:

egészvászon

tartalom:

˝Fájdalmasan ismerős jelenség a csodagyermek a művészetben, az irodalomban. Elegendő Rimbaud vagy Petőfi példájára utalnunk: mindkettő ifjan alkotott. Mariátegui esete azért kivételes, mert publicisztikai és munkásmozgalmi tevékenysége mellett ez a kiváló teoretikus önálló marxista történelmi alapkutatásokat végzett, harmincöt éves korában pedig már sírba vitte a csonttuberkulózis, amely gyermekkorától megnyomorította. Kötetünk két részre oszlik. Az elsőben közöljük Mariátegui híres tanulmánygyűjteményét, amelynek teljes címe: "Hét elemző tanulmány a perui valóság értelmezéséhez." Ebben a hét esszében a szerző, a perui gazdasági fejlődés rövid történeti analízise után az alapkérdések hátterét kutatja: az indiánkérdését, a földkérdését. A második részben gyűjtöttük össze Mariátegui húsz kötetet kitevő munkásságából a szerző politikai írásait, publicisztikai tevékenységének néhány jellemző példáját.˝

leírás:

Érvénytelen bélyegzővel.

Ár:

nincs raktáron, előjegyezhető
 

Hogyan böngészhetek?

Ahogyan a leginkább kényelmes Önnek! Tekintse át kínálatunkat témakör, szerző, sorozat vagy cím szerint, vagy használja a részletes keresőt!

 

Hogyan értesülhetek az új ajánlatokról?

Rendeljen hírlevelet, így mindig naprakész lesz, és csak a kiválasztott témákat küldjük el!

 

Hogyan rendelhetek?

A raktáron lévő könyveket a ""-ba helyezve rendelheti meg! Ha a keresett könyv nem található, kérjük, jegyezze elő, s igyekszünk minél hamarabb beszerezni. (További segítség...)

Belépés

Még nem regisztrált? Kattintson a Facebook-belépés gombra vagy, ide kattintva hagyományos regisztrációt kezdeményezhet.

Súgó

Jelszó-emlékeztető kérése

A jelszó-emlékeztetőt elküldtük a megadott e-mail címre.
A levél kézbesítése legfeljebb néhány perc. Ha jelszó-emlékeztetője nem érkezik meg egy órán belül, kérje kollégáink segítségét!
A megadott email cím nem található
Ehhez az e-mail címhez nem áll módunkban jelszó-emlékeztetőt küldeni!

Az e-mail címhez, amelyhez az imént jelszó-emlékeztetőt kért, nem visszaigazolt felhasználói fiók tartozik, ezért ezzel az e-mail címmel és a hozzá tartozó jelszóval egyelőre nem lehet belépni. Kérjük, ellenőrizze e-mail postafiókját, és a kiküldött értesítőben található link segítségével erősítse meg regisztrációs szándékát. Ezt követően az eredetileg megadott jelszavával beléphet felhasználói fiókjába.

A megadott e-mail címre nincs lehetőség jelszó-emlékeztetőt kérni.

Jelentkezzen be Facebook vagy LinkedIn segítségével!

Adja meg korábban regisztrált e-mail címét, hogy elküldhessük Önnek a jelszó-emlékeztetőt!