TÖRTÉNELEM / Politika kategória termékei
Könyörtelen messianizmus

, : Könyörtelen messianizmus

Kiadás:

Budapest, 1998

Kiadó:

Kairosz Kiadó

Kategóriák:

Politika Szovjetunió Egyetemes történelem Kommunizmus

Nyelv:

Magyar

Terjedelem:

176 p.

Kötésmód:

papír

ISBN:

9639302677

tartalom:

"A holland szerzőpáros nem kevesebbre vállalkozott, mint hogy a búcsúzó évszázad alkonyán mérlegre tegye a kommunista tanokat és gyakorlatot. Bár vizsgálódásuk középpontjában a lenini szovjet példa áll, ennél lényegesebben több az, ami őket érdekli. Alaptételük értelmében a kommunizmus már eszme formájában sem nélkülözte azokat az elemeket - nevezetesen az erőszakot, a meghatározott társadalmi csoportokkal való szembenállás irracionális eltúlzását, az állam elhalása örvén a totális diktatúra bevezetésének javallatát - amelyek a megvalósítás során, a társadalom átalakításának terrorisztikus gőgjében annyi tragédiát okoztak. Könyörtelen messianizmusnak nevezik a szerzők a kommunizmust, mert térnyerését szenvedés és könnyek, munkatáborba hurcolt és éhínségre kárhoztatott ártatlan milliók kisérték. A ház, amelyet a társadalom átalakítás e fanatikusai terveztek, lakhatatlannak bizonyult, gyenge volt az eszmék tartószerkezete és a falak tapasztására a vér nem bizonyult alkalmas kötőanyagnak. Ez a könyv a kommunizmus elméleti és gyakorlati zsákutcájáról és a felelősségről beszél"

Ár:

nincs raktáron, előjegyezhető
 

Hogyan böngészhetek?

Ahogyan a leginkább kényelmes Önnek! Tekintse át kínálatunkat témakör, szerző, sorozat vagy cím szerint, vagy használja a részletes keresőt!

 

Hogyan értesülhetek az új ajánlatokról?

Rendeljen hírlevelet, így mindig naprakész lesz, és csak a kiválasztott témákat küldjük el!

 

Hogyan rendelhetek?

A raktáron lévő könyveket a ""-ba helyezve rendelheti meg! Ha a keresett könyv nem található, kérjük, jegyezze elő, s igyekszünk minél hamarabb beszerezni. (További segítség...)

Belépés

Még nem regisztrált? Kattintson a Facebook-belépés gombra vagy, ide kattintva hagyományos regisztrációt kezdeményezhet.

Súgó

Jelszó-emlékeztető kérése

A jelszó-emlékeztetőt elküldtük a megadott e-mail címre.
A levél kézbesítése legfeljebb néhány perc. Ha jelszó-emlékeztetője nem érkezik meg egy órán belül, kérje kollégáink segítségét!
A megadott email cím nem található
Ehhez az e-mail címhez nem áll módunkban jelszó-emlékeztetőt küldeni!

Az e-mail címhez, amelyhez az imént jelszó-emlékeztetőt kért, nem visszaigazolt felhasználói fiók tartozik, ezért ezzel az e-mail címmel és a hozzá tartozó jelszóval egyelőre nem lehet belépni. Kérjük, ellenőrizze e-mail postafiókját, és a kiküldött értesítőben található link segítségével erősítse meg regisztrációs szándékát. Ezt követően az eredetileg megadott jelszavával beléphet felhasználói fiókjába.

A megadott e-mail címre nincs lehetőség jelszó-emlékeztetőt kérni.

Jelentkezzen be Facebook vagy LinkedIn segítségével!

Adja meg korábban regisztrált e-mail címét, hogy elküldhessük Önnek a jelszó-emlékeztetőt!