TÖRTÉNELEM / Politika kategória termékei
Küzdelem a vasfüggöny mögött. I-II. kötet

: Küzdelem a vasfüggöny mögött. I-II. kötet

Kiadás:

Budapest, 1990

Kiadó:

Európa Könyvkiadó

Kategóriák:

Politika Egyetemes történelem

Nyelv:

Magyar

Sorozat:

Extra Hungariam

Terjedelem:

454 p., 272 p.

Kötésmód:

papír

ISBN:

9630751690

tartalom:

Az időért való versenyfutásban a határpont állami szuverenitásunk visszanyerése volt. Mi, kisgazdapártiak, reménykedve, a kommunisták pedig rettegve gondoltak arra a pillanatra, amikor megtörténik a békekötés, és megszűnik a fegyveres megszállás, és a kommunista törekvéseket nyílt fegyveres támogatás helyett legfeljebb titkos szervezeti úton támogathatta volna a Szovjet. Ebben a versenyfutásban közvetlen segítség nélkül is könnyen támogathattak volna bennünket a nyugati nagyhatalmak. Angliának az lett volna a feladata e téren, hogy a szociáldemokratákat igyekezzék legalább a kommunisták törekvéseinek a fékezésére beállítani, az összes nagyhatalomnak a feladata pedig az lett volna, hogy minden erővel siettessék a békekötést, hogy a világ elrendezése bekövetkezzék, mielőtt a demokrácia, így Magyarországon a Kisgazdapárt ereje el nem fogy a versenyfutásban." - írta Nagy Ferenc volt magyar miniszterelnök az országból való kényszerű távozása után egy évvel, 1948-ban a Küzdelem a vasfüggöny mögött című memoárjában.

Ár:

nincs raktáron, előjegyezhető
 

Hogyan böngészhetek?

Ahogyan a leginkább kényelmes Önnek! Tekintse át kínálatunkat témakör, szerző, sorozat vagy cím szerint, vagy használja a részletes keresőt!

 

Hogyan értesülhetek az új ajánlatokról?

Rendeljen hírlevelet, így mindig naprakész lesz, és csak a kiválasztott témákat küldjük el!

 

Hogyan rendelhetek?

A raktáron lévő könyveket a ""-ba helyezve rendelheti meg! Ha a keresett könyv nem található, kérjük, jegyezze elő, s igyekszünk minél hamarabb beszerezni. (További segítség...)

Belépés

Még nem regisztrált? Kattintson a Facebook-belépés gombra vagy, ide kattintva hagyományos regisztrációt kezdeményezhet.

Súgó

Jelszó-emlékeztető kérése

A jelszó-emlékeztetőt elküldtük a megadott e-mail címre.
A levél kézbesítése legfeljebb néhány perc. Ha jelszó-emlékeztetője nem érkezik meg egy órán belül, kérje kollégáink segítségét!
A megadott email cím nem található
Ehhez az e-mail címhez nem áll módunkban jelszó-emlékeztetőt küldeni!

Az e-mail címhez, amelyhez az imént jelszó-emlékeztetőt kért, nem visszaigazolt felhasználói fiók tartozik, ezért ezzel az e-mail címmel és a hozzá tartozó jelszóval egyelőre nem lehet belépni. Kérjük, ellenőrizze e-mail postafiókját, és a kiküldött értesítőben található link segítségével erősítse meg regisztrációs szándékát. Ezt követően az eredetileg megadott jelszavával beléphet felhasználói fiókjába.

A megadott e-mail címre nincs lehetőség jelszó-emlékeztetőt kérni.

Jelentkezzen be Facebook vagy LinkedIn segítségével!

Adja meg korábban regisztrált e-mail címét, hogy elküldhessük Önnek a jelszó-emlékeztetőt!