TÖRTÉNELEM / Politika kategória termékei
Még 24 évszak

, : Még 24 évszak

Kiadás:

h. n., 2001

Kiadó:

Helikon Kiadó

Kategóriák:

Politika Szociológia

Nyelv:

Magyar

Terjedelem:

499 p.

Kötésmód:

karton

ISBN:

9632087216

tartalom:

"1995 elejét kormányzati káosz uralja, ami a Bokros-csomag idején oldódik fel. 2000 végén koalíciós káosz kerekedik, és a kisgazda pártelnök-miniszter távozni kényszerül. A könyv a két dátum közötti huszonnégy évszakot tekinti át: elemzésekkel, leírásokkal, kritikákkal az elmúlt hat év gazdasági, társadalmi és politikai folyamatairól; tudósításokkal és megfigyelésekkel az időszak közhangulatát befolyásoló eseményekről. A kötet egyik fele a szociálliberális időszak gondjait eleveníti föl, másik része pedig a Fidesz vezette koalíció első három évének ellentmondásait mutatja be. Választások előtt álló országban nem érdektelen egybevetni e két időszak tanulságait. A közgazdász-politológus szerzőpáros nem tehet mást, mint kritikai elemző módon keresi e túlpolitizált világ hosszabb távon is érvényes összefüggéseit - tudomásul véve a korszak kényszerű korlátait, de nem beletörődve azokba. "Nem lesz ugyan értelme, mégis találgatni fogunk. Vaktában jósolgatni, lecsapni minden kis szóbeli pártárulásra. Nagy ívű koncepciókat fogunk belelátni mindenféle talányos alelnöki, helyettesi, szóvivői, titkári elszólásba. Vasárnap a tévében elejtenek egy célzást, hétfőn sem megerősíteni, sem cáfolni nem kívánják, kedden pontosítják, szerdán megmagyarázzák, csütörtökön megerősítik, pénteken határozottan állást foglalnak ellene, szombaton pedig mellette. Mi pedig elméleteket fogunk gyártani mindeme csacskaságok köré, keressük az értelmet ott, ahol annak már csak hűlt helye van..."

Ár:

nincs raktáron, előjegyezhető
 

Hogyan böngészhetek?

Ahogyan a leginkább kényelmes Önnek! Tekintse át kínálatunkat témakör, szerző, sorozat vagy cím szerint, vagy használja a részletes keresőt!

 

Hogyan értesülhetek az új ajánlatokról?

Rendeljen hírlevelet, így mindig naprakész lesz, és csak a kiválasztott témákat küldjük el!

 

Hogyan rendelhetek?

A raktáron lévő könyveket a ""-ba helyezve rendelheti meg! Ha a keresett könyv nem található, kérjük, jegyezze elő, s igyekszünk minél hamarabb beszerezni. (További segítség...)

Belépés

Még nem regisztrált? Kattintson a Facebook-belépés gombra vagy, ide kattintva hagyományos regisztrációt kezdeményezhet.

Súgó

Jelszó-emlékeztető kérése

A jelszó-emlékeztetőt elküldtük a megadott e-mail címre.
A levél kézbesítése legfeljebb néhány perc. Ha jelszó-emlékeztetője nem érkezik meg egy órán belül, kérje kollégáink segítségét!
A megadott email cím nem található
Ehhez az e-mail címhez nem áll módunkban jelszó-emlékeztetőt küldeni!

Az e-mail címhez, amelyhez az imént jelszó-emlékeztetőt kért, nem visszaigazolt felhasználói fiók tartozik, ezért ezzel az e-mail címmel és a hozzá tartozó jelszóval egyelőre nem lehet belépni. Kérjük, ellenőrizze e-mail postafiókját, és a kiküldött értesítőben található link segítségével erősítse meg regisztrációs szándékát. Ezt követően az eredetileg megadott jelszavával beléphet felhasználói fiókjába.

A megadott e-mail címre nincs lehetőség jelszó-emlékeztetőt kérni.

Jelentkezzen be Facebook vagy LinkedIn segítségével!

Adja meg korábban regisztrált e-mail címét, hogy elküldhessük Önnek a jelszó-emlékeztetőt!