TÖRTÉNELEM / Politika kategória termékei
Merre tart Irán. Félelmek és tények

: Merre tart Irán. Félelmek és tények

Fordító:

Kiadás:

Budapest, 2006

Kiadó:

HVG Kiadó Rt.

Kategóriák:

Politika Közel-Kelet

Nyelv:

Magyar

Sorozat:

HVG Könyvek

Terjedelem:

175 p.

Kötésmód:

papír

ISBN:

9639686131

tartalom:

"A "gonosz tengelyéhez" sorolt Iráni Iszlám Köztársaság tevékenységét 1979-es megalakulása óta sokan figyelik aggodalommal. A világ második legnagyobb olajtartalékával rendelkező országa csatlakozni kíván a nukleáris hatalmak klubjához, és vezető szerepre tör a térségben. Félelmeink vannak bőven - de vajon hányan vagyunk tisztában Irán múltjával, Irakhoz fűződő kapcsolatával, a szunnita többségű országok közé ékelődő síita emberek problémáival, vagy a 2500 éves perzsa múlt és a fiatal iráni állam ellentmondásaival? Ez a könyv segítséget nyújt azoknak, akik nem csupán az újságok hasábjai, vagy az amerikai politikusok kijelentései alapján szeretnék kialakítani véleményüket, hanem kíváncsiak az ország viselkedésének hátterére, különutas politikájának múltba nyúló okaira és az iráni emberek véleményére is. Azok is számos érdekes és kevésbé ismert összefüggést és tényt ismerhetnek meg, akik arra kíváncsiak, hol tart Irán a nukleáris fegyverkezésben és vajon mire kívánja felhasználni tömegpusztító fegyvereit. Irán sajátosságaival nem csak azoknak kell tisztában lenniük, akik a világgazdaság és a politika eseményei iránt érdeklődnek, vagy éppen gazdasági döntéshozók, hanem mindnyájunknak. Annál is inkább, hiszen ha a Közel-Kelet egyik legjelentősebb állama valóban atomhatalommá válik, súlya hamarosan még nagyobb lehet - ennek mindennapi életünkre gyakorolt hatásait minél előbb meg kell ismernünk."

Ár:

nincs raktáron, előjegyezhető
 

Hogyan böngészhetek?

Ahogyan a leginkább kényelmes Önnek! Tekintse át kínálatunkat témakör, szerző, sorozat vagy cím szerint, vagy használja a részletes keresőt!

 

Hogyan értesülhetek az új ajánlatokról?

Rendeljen hírlevelet, így mindig naprakész lesz, és csak a kiválasztott témákat küldjük el!

 

Hogyan rendelhetek?

A raktáron lévő könyveket a ""-ba helyezve rendelheti meg! Ha a keresett könyv nem található, kérjük, jegyezze elő, s igyekszünk minél hamarabb beszerezni. (További segítség...)

Belépés

Még nem regisztrált? Kattintson a Facebook-belépés gombra vagy, ide kattintva hagyományos regisztrációt kezdeményezhet.

Súgó

Jelszó-emlékeztető kérése

A jelszó-emlékeztetőt elküldtük a megadott e-mail címre.
A levél kézbesítése legfeljebb néhány perc. Ha jelszó-emlékeztetője nem érkezik meg egy órán belül, kérje kollégáink segítségét!
A megadott email cím nem található
Ehhez az e-mail címhez nem áll módunkban jelszó-emlékeztetőt küldeni!

Az e-mail címhez, amelyhez az imént jelszó-emlékeztetőt kért, nem visszaigazolt felhasználói fiók tartozik, ezért ezzel az e-mail címmel és a hozzá tartozó jelszóval egyelőre nem lehet belépni. Kérjük, ellenőrizze e-mail postafiókját, és a kiküldött értesítőben található link segítségével erősítse meg regisztrációs szándékát. Ezt követően az eredetileg megadott jelszavával beléphet felhasználói fiókjába.

A megadott e-mail címre nincs lehetőség jelszó-emlékeztetőt kérni.

Jelentkezzen be Facebook vagy LinkedIn segítségével!

Adja meg korábban regisztrált e-mail címét, hogy elküldhessük Önnek a jelszó-emlékeztetőt!