TÖRTÉNELEM / Politika kategória termékei
Metternich vagy a diplomácia magasiskolája

: Metternich vagy a diplomácia magasiskolája

Kiadás:

Budapest, 1999

Kiadó:

PolgArt Lap- és Könyvkiadó

Kategóriák:

Politika Egyetemes történelem Életrajz

Nyelv:

Magyar

Terjedelem:

309 p.

Kötésmód:

papír

ISBN:

9638594373

tartalom:

...[Metternich] ... "Tekintélye sosem volt nagyobb. A világ mindig olyankor jutalmazza meg érdemeinket, amikor már kezdünk méltatlanok lenni az elismerésre. Noha hivatala tulajdonképpen nem udvari méltóság, mégis ő az első személy az udvarban, a király után. A főhercegek a fal mellé lapulnak, ha útjába akadnak a Burgban földig hajolva köszöntik az öregurat, aki leereszkedő biccentéssel fogadja hódolatukat. Mikor Miklós, az új orosz cár, a zord és könyörtelen autokrata meglátogatja 1836-ban Ausztriát, így üdvözli Metternichet: "Eljöttem, hogy átvegyem az utasításait". Érthető tehát, hogy nem tud és nem akar változtatni a nézetein. ,,... Metternich magát tagadta volna meg, ha az uralkodó (V. Ferdinánd) együgyűségét kihasználva, a Meroving királyok palotagrófjainak példájára kezébe ragadja a kormány gyeplőjét. Ezt ő a ,,csontja velejéig legitimista jogbitorlásnak tekintette. Huszonöt éven át fedezte a császár tekintélyével intézkedéseit mindig hangsúlyozottan a császár nevében rendelkezett, oly messzemenő lojalitással, hogy nemegyszer a saját szellemét tagadta meg, amikor... jobb meggyőződése ellene magáévá tette császárának tunya, halogató fatalizmusát. ... Josephinus nevelésben részesült, látta, megértette, értékelte Napóleon zseniális reformjait -, de mikor cselekednie kellett, alárendelte meggyőződését a minden újítástól reszkető Ferenc császár akaratának. Ilyen volt: Grillparzer-i Ein treuer Diener seines Herrn (Urának hű szolgálója) prototípusa." (Részlet Németh Andor Metternich című könyvéből)

leírás:

A kötet gerince lejár. Külön szürke papír borítóval.

Ár:

nincs raktáron, előjegyezhető
 

Hogyan böngészhetek?

Ahogyan a leginkább kényelmes Önnek! Tekintse át kínálatunkat témakör, szerző, sorozat vagy cím szerint, vagy használja a részletes keresőt!

 

Hogyan értesülhetek az új ajánlatokról?

Rendeljen hírlevelet, így mindig naprakész lesz, és csak a kiválasztott témákat küldjük el!

 

Hogyan rendelhetek?

A raktáron lévő könyveket a ""-ba helyezve rendelheti meg! Ha a keresett könyv nem található, kérjük, jegyezze elő, s igyekszünk minél hamarabb beszerezni. (További segítség...)

Belépés

Még nem regisztrált? Kattintson a Facebook-belépés gombra vagy, ide kattintva hagyományos regisztrációt kezdeményezhet.

Súgó

Jelszó-emlékeztető kérése

A jelszó-emlékeztetőt elküldtük a megadott e-mail címre.
A levél kézbesítése legfeljebb néhány perc. Ha jelszó-emlékeztetője nem érkezik meg egy órán belül, kérje kollégáink segítségét!
A megadott email cím nem található
Ehhez az e-mail címhez nem áll módunkban jelszó-emlékeztetőt küldeni!

Az e-mail címhez, amelyhez az imént jelszó-emlékeztetőt kért, nem visszaigazolt felhasználói fiók tartozik, ezért ezzel az e-mail címmel és a hozzá tartozó jelszóval egyelőre nem lehet belépni. Kérjük, ellenőrizze e-mail postafiókját, és a kiküldött értesítőben található link segítségével erősítse meg regisztrációs szándékát. Ezt követően az eredetileg megadott jelszavával beléphet felhasználói fiókjába.

A megadott e-mail címre nincs lehetőség jelszó-emlékeztetőt kérni.

Jelentkezzen be Facebook vagy LinkedIn segítségével!

Adja meg korábban regisztrált e-mail címét, hogy elküldhessük Önnek a jelszó-emlékeztetőt!