TÖRTÉNELEM / Politika kategória termékei
Nem engedélyezem! A Cenzúra Bizottság dossziéjából

Nem engedélyezem! A Cenzúra Bizottság dossziéjából

Szerkesztő:

Kiadás:

h. n., 1975

Kiadó:

Kossuth Könyvkiadó

Kategóriák:

Politika Sajtó

Nyelv:

Magyar

Terjedelem:

447 p., ill.

Kötésmód:

karton

ISBN:

9630902834

tartalom:

˝Mi magyarázza a történelmi dokumentumok vonzerejét? Mi lehet a forráskiadványok sikerének forrása? Elsőként talán az utókor mindent vagy majdnem mindent tudása. A történelmi tényanyagot mindig izgalmas összevetnünk gondolatainkban azzal, amit a letűnt világ homályos jövőként szemlélt. Másodszor vonz bennünket megannyi valóságelem. Ezeket elrejtheti a diplomatikus fogalmazás, elrejthetik iszonyú fedőnevek, mégis minduntalan előbukkannak, sokszor a dokumentumok fogalmazóinak akarata ellenére is. Ez a kötet önmagában is érdekes, hiszen mindazt magában foglalja, amit a háborús években a sajtó nem írhatott meg. Ilyenformán sajátos torzképet kapunk, amelyet a volt uralkodó osztályok önmagukról festettek. Képet alkothatunk szorongásaikról, hátsó gondolataikról, mindarról, amit titkolni igyekeztek: voltaképpen egész mentalitásukról. És íme, homokvárra építettek. A torzkép napvilágra került, hiába rejtették igazságot tiltó pecsétfeliratok mögé, amelyek közül leggyakoribb a NEM ENGEDÉLYEZEM és a SZIGORÚAN BIZALMAS figyelmeztetés.˝

Ár:

nincs raktáron, előjegyezhető
 

Hogyan böngészhetek?

Ahogyan a leginkább kényelmes Önnek! Tekintse át kínálatunkat témakör, szerző, sorozat vagy cím szerint, vagy használja a részletes keresőt!

 

Hogyan értesülhetek az új ajánlatokról?

Rendeljen hírlevelet, így mindig naprakész lesz, és csak a kiválasztott témákat küldjük el!

 

Hogyan rendelhetek?

A raktáron lévő könyveket a ""-ba helyezve rendelheti meg! Ha a keresett könyv nem található, kérjük, jegyezze elő, s igyekszünk minél hamarabb beszerezni. (További segítség...)

Belépés

Még nem regisztrált? Kattintson a Facebook-belépés gombra vagy, ide kattintva hagyományos regisztrációt kezdeményezhet.

Súgó

Jelszó-emlékeztető kérése

A jelszó-emlékeztetőt elküldtük a megadott e-mail címre.
A levél kézbesítése legfeljebb néhány perc. Ha jelszó-emlékeztetője nem érkezik meg egy órán belül, kérje kollégáink segítségét!
A megadott email cím nem található
Ehhez az e-mail címhez nem áll módunkban jelszó-emlékeztetőt küldeni!

Az e-mail címhez, amelyhez az imént jelszó-emlékeztetőt kért, nem visszaigazolt felhasználói fiók tartozik, ezért ezzel az e-mail címmel és a hozzá tartozó jelszóval egyelőre nem lehet belépni. Kérjük, ellenőrizze e-mail postafiókját, és a kiküldött értesítőben található link segítségével erősítse meg regisztrációs szándékát. Ezt követően az eredetileg megadott jelszavával beléphet felhasználói fiókjába.

A megadott e-mail címre nincs lehetőség jelszó-emlékeztetőt kérni.

Jelentkezzen be Facebook vagy LinkedIn segítségével!

Adja meg korábban regisztrált e-mail címét, hogy elküldhessük Önnek a jelszó-emlékeztetőt!